Izziņo «Zirnekļcilvēka» trešās un ceturtās daļas iznākšanas datumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kinostudija «Sony Pictures» paziņojusi par vēl divu «The Amazing Spider-Man» («Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks») filmu laišanu klajā. «Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 3» kinoteātros iznāks 2016.gada 19.jūnijā, bet nākamā daļa sekos 2018.gada 4.maijā. Tikmēr amerikāņu aktieris Džeimss Franko (James Franco) kritizējis šo kinostudijas lēmumu.

«Zirnekļcilvēks ir mūsu svarīgākā, veiksmīgākā un iemīļotākā franšīze, tāpēc priecājamies, ka varam noteikt šos iznākšanas datumus tuvāko piecu gadu laikā,» paziņoja «Sony Pictures» mārketinga un izplatīšanas nodaļas priekšsēdētājs Džefs Bleiks.

Savukārt «Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2» tiks izdots 2014.gada 2.maijā. Kinolentes uzņemšana sākās šā gada februārī Ņujorkā, un galvenās lomas tāpat kā iepriekšējā daļā spēlēs Endrū Gārfīlds (Andrew Garfield) un Emma Stouna (Emma Stone). Galveno ļaundari tajā atveidos aktieris Džeimijs Fokss.

Pagājušā gada maijā iznākušais «Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks» iekaroja kā skatītāju, tā arī kinokritiķu simpātijas. Filmas globālie kases ieņēmumi pārsniedza 750 miljonus ASV dolāru (395 miljonus latu).

Džeimss Franko kritizē jaunāko Zirnekļcilvēka filmu franšīzi

Džeimss Franko kritizējis kinostudiju par jaunas Zirnekļcilvēka filmu sērijas sākšanu, kamēr vēl iepriekšējās triloģijas «līķis vēl nav aprakts». Franko spēlēja Zirnekļcilvēka jeb Pītera Pārkera labāko draugu «Columbia Pictures» triloģijā, kuras filmas iznāca no 2002.līdz 2007.gadam.

Žurnālā «Vice» publicēta Franko recenzija par jaunāko supervaroņu grāvēju «Man of Steel» («Tērauda vīrs»). «Arī es esmu spēlējis komiksu ekranizācijā - režisora Sema Raimi Zirnekļcilvēka triloģijā. Es pieminu režisoru tāpēc, ka nošķīrums kļuva svarīgs līdz ar jaunās Zirnekļcilvēka filmas nākšanu pasaulē, kamēr vēl iepriekšējo līķis nav aprakts,» viņš raksta.

Džeimss Franko
Džeimss Franko Foto: REUTERS/ScanPix

«Es neesmu emocionāli pieķēries Zirnekļcilvēka franšīzei. Vissentimentālākās atmiņas man ir par cilvēkiem, ar kuriem tolaik kopā strādāju,» atceras aktieris.

«Mani nesatrauc fakts, ka noris jaunas franšīzes uzņemšana, taču interesanti, ka tas notiek tik ātri.»

Pie tā viņš vaino Holivudas alkatību. «Atbilde, protams, ir nauda. Mēs esam filmu biznesā, un studijas pieder lielām korporācijām, kas grib nopelnīt. Šajā mākslas sfērā, kurā tik daudz var gan iztērēt, gan nopelnīt, viens no kritērijiem neapšaubāmi ir finansiālais ieguvums,» skaidro Franko. «Ja filma vienā nedēļas nogalē spēj nopelnīt 200 miljonus dolāru (105 miljonus latu), kā to izdarīja «The Avengers» («Atriebēji»), tad gan visi, sākot ar studijām un beidzot ar režisoriem, gribēs taisīt uz komiksu grāmatām balstītas filmas.»

Jaunākās franšīzes režisors ir Marks Vebs, bet galveno lomu tajā spēlē aktieris Endrū Gārfīlds. Šonedēļ kinostudija «Sony Pictures» paziņoja par trešās un ceturtās filmas izdošanu slavenajā sērijā.

Pagājušā gada maijā iznākušais «Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks» iekaroja kā skatītāju, tā arī kinokritiķu simpātijas. Filmas globālie kases ieņēmumi pārsniedza 750 miljonus ASV dolāru (395 miljonus latu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu