Jauno horeogrāfu radošo darba vakars "Iespējams" LNO

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

18. maijā pulksten 18:30 LNO Jaunajā zālē pirmo reizi notiks jauno horeogrāfu radošo darbu vakars "Iespējams".

Latvijas Nacionālā baleta vadītājs Aivars Leimanis: „Iespējams tapšanu iedvesmojušas Rietumu baleta trupās populārās ikgadējās meistardarbnīcas: „Šādiem pasākumiem ir divi galvenie mērķi: jaunajiem horeogrāfiem tiek dota iespēja parādīt sevi, bet jaunie dejotāji var nodejot kādu fragmentu no savas sapņu lomas.

Esam iecerējuši, ka Rīgā šis būs pirmais, bet ne pēdējais šāda veida pasākums. Gribētos, lai darbnīcas turpmāk notiktu katru gadu

un raisītu tādu pašu publikas un kritikas interesi kā līdzīgi pasākumi Rietumos. Tieši šādās meistardarbnīcās Eiropa ir iepazinusi tādus interesantus horeogrāfus kā, piemēram, Jirži Bubeničeku (Jiri Bubenicek), kas savu karjeru sācis meistardarbnīcās un tagad ieguvis starptautisku atzinību.”

Kā horeogrāfi ar klasiskām un laikmetīgām dejas kompozīcijām Iespējams piedalīsies pieredzējušie Latvijas Nacionālā baleta dejotāji Elza Leimane-Martinova un Raimonds Martinovs, Jeļena Dzalbo, Aleksandra Astreina, Milana Komarova, Antons Freimanis, Jevgeņija Trautmane, Karīna Taranova, Sergejs Sosnovskis un citi.

Lai arī Iespējams horeogrāfi ir vai nu absolvējuši, vai šobrīd vēl studē Latvijas Mūzikas akadēmijā, plašākas auditorijas priekšā horeogrāfa ampluā vairums no viņiem stāsies pirmo reizi. Iespējams būs iespēja redzēt sen neredzētus fragmentus no baleta Esmeralda Jolantas Lubējas un Artūra Sokolova izpildījumā, sen neizpildītu Aleksandra Lemberga horeogrāfiju, pas de deux no Borisa Asafjeva Parīzes liesmām (Plamya Parizha) un Dona Kihota, ko parasti izrādēs nedejo... Interesantu pas de deux dejos Alise Prudāne un Zigmārs Kirilko. Dejos LNO baleta solisti Jolanta Lubēja, Alise Prudāne, Artūrs Sokolovs, Zigmārs Kirilko un citi.

Baleta vakaru Iespējams vadīs balerīnas Kristīne Kitnere un Agnese Germa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu