Valsts svētkos - atlaides uz "Swans" koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā 4.maijā tiks piedāvātas cenu atlaides uz amerikāņu rokgrupas "Swans" koncertu, informē koncerta organizatoru pārstāvis Viestarts Gailītis. Atlaide būs spēkā līdz 6.maijam.

"Swans" ir tas gadījums, kas demonstrē, ka rokmūzikas vēsturi iezīmē pretrunīgas un spilgtas personības. Reizēm tie ir vēl dzīvi mūziķi kā Morisejs, Niks Keivs vai Miks Džegers, bet nereti klasiķa statusu tiem nostiprina aiziešana viņsaulē kā, teiksim, Iana Kērtisa un Džefs Baklija gadījumā. Viena no personībām, kas ir kļuvusi par klasiķi jau savas dzīves laikā un ierindojusies rokmūzikas panteonā ir 1982.gadā dibinātās Ņujorkas postpanka un no-wave grupas "Swans" harismātiskais līderis Maikls Džirā. Džirā ir pazīstams kā sarežģīts un radikāls mākslinieks un tieši šīs īpašības ir bijušas nepieciešamas, viņam īstenojot savu izcilo muzikālo vīziju.

Džirā hrestomātisku ir darījusi spēja saglabāt radošo dziņu un atjaunoties, laikam ejot. Pagājušajā gadā šī īpašība rezultēja grupas atjaunotnē un jaunā, augsti vērtētā albumā "My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky" - pirmajā kopš 1997.gada. Šī albuma prezentācijas tūrē "Swans" arī viesosies VEF Kultūras pilī Rīgā, 13.maijā. Koncerta vietas izvēle ir apzināti kritusi uz neoklasisko pēckara koncertzāli, signalizējot, ka "Swans" ir grupa, kas ir sasniegusi solīdu stāvokli un tās mūzika iederas klasiskā vidē.

"Swans" koncerta īpašais viesmākslinieks būs talantīgais ģitārists un pianists Džeimss Blekšovs (James Blackshaw), kura daiļradi raksturo jūtīga un trausla mūzikas izjūta, tādējādi kontrastējot ar masīvo un "biezo" Swans skaņu. Blekšovs ir viens no Džirā protežē, kura karjera attīstījās, pateicoties viņa nonākšanai Džirā izdevniecības "Young God Records" paspārnē. Šī izdevniecība arī kalpojusi par "šūpuli" tādam pazīstamam un oriģinālam dziesminiekam kā Devendram Banhartam.

Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā 4.maijā "Swans" biļetes tiks piedāvātas par samazinātu cenu. Pērkot divas biļetes uzreiz jeb tā dēvētās "pāra biļetes", komplekts maksās 25 latus. Savukārt pērkot biļeti atsevišķi, tā maksās 15 latus. Atlaide ir spēkā no 4.maija līdz 6.maijam. Pēc tam biļešu cenas atkal pieaugs.

Biļetes uz "Skaņu meža" koncertu nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv

Informācija: Koncerts notiks piektdien, 13.maijā, VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, ieeja no 20:00. www.skanumezs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu