Noskaidrotas Purvīša balvas skatītāju simpātijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzoties sabiedrības balsojumam par Purvīša balvas 2011 kandidātiem, kuru darbi no 18.februāra līdz 10.aprīlim bija apskatāmi izstāžu zālē "Arsenāls", gan izstādes norises vietā, gan interneta vidē notikušajā balsojumā noskaidrots, ka līderi ir Ilmārs Blumbergs un Imants Lancmanis.

Par to informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.

325 Purvīša balvas kandidātu izstādes apmeklētāji jeb 24% balsotāju norādījuši, ka viņi Purvīša balvu 2011 piešķirtu māksliniekam Imantam Lancmanim par izstādi "Piektais bauslis. Gleznu cikls "Revolūcija un karš"". Bet interneta balsojumā 258 tā dalībnieki jeb 41,6% savas balsis atdevuši par Ilmāra Blumberga personālizstādi "Lietiņš līst, lietiņš līst! Sapērk bildītes. Sapērk bildītes!".

Kopumā teju 2000 iedzīvotāju izteikuši savu viedokli par to, kuram no astoņiem Purvīša balvas kandidātiem, viņu skatījumā, pienāktos Latvijas Nacionālā mākslas muzeja sadarbībā ar muzeja patronu SIA "Alfor" organizētā Latvijā lielākā balva vizuālās mākslas jomā.

Izstāžu zālē "Arsenāls" savu viedokli par pašmāju mākslinieku veikumu izteica 1352 balsotāji, savukārt interneta balsojumā portālā "Delfi.lv" - 625 balsotāji.

2.vietā pēc iedzīvotāju balsojuma izstāžu zālē "Arsenāls" ierindojusies Inta Ruka ar personālizstādi "Amālijas iela 5a" (21%), bet 3.vietā - "Purvīša balvas 2011" ieguvējs Kristaps Ģelzis ar personālizstādi "Varbūt" ("Maybe") (17%).

Savukārt balsojumā portālā "Delfi.lv" sabiedrība 2.vietu piešķīrusi Purvīša balvas 2011 ieguvējam Kristapam Ģelzim (25,3%), bet 3.vietu - Kristīnei Kursišai par personālizstādi "Ārpus kontroles" (16,1%). Abos balsojumos arī pārējiem Purvīša balvas kandidātiem - Kasparam Podniekam, Krišam Salmanim un Mārtiņam Ratnikam - bijuši savi atbalstītāji.

Otrā Purvīša balva tika pasniegta šā gada 18.februārī, un to ieguva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi "Varbūt" ("Maybe"). Savukārt pirmo Purvīša balvu 2009.gadā ieguva māksliniece Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu