Melbārdis un Klēvere meklēs piedzīvojumus ārzemēs (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

4.maija rītā pie LNT skatītājiem nonāks jauns raidījums No 57. paralēles, kuru vadīs aktieri Anna Klēvere un Egils Melbārdis. Abi vadītāji pirmajā raidījumā dosies uz krāšņo Turciju – Stambulu, kurā viņi iepazīs vietējo kultūru un tradīcijas. Tiks apskatīta 1500 gadu vecā Svētās Sofijas katedrāle un nobaudīti tradicionālie saldumi - baklava.

Iepazīs citas kultūras

LNT skatītājus gaida raidījumu cikls No 57. paralēles, kuru vadīs divi raidījuma vadītāji, aktieri Anna Klēvere un Egils Melbārdis. Viņi ceļos un dalīsies savos iespaidos ar skatītājiem, kuri neklātienē varēs apmeklēt dažādas zemes un pilsētas, aplūkot interesantas vietas un dabas objektus, iepazīties ar vietējām tradīcijām, virtuvi, kultūru, uzklausīt dažādas leģendas un nostāstus. Ikviens varēs vērot, kā LNT raidījuma

vadītāji uz savas ādas izbauda ceļojuma grūtības un piedzīvojumus,

sastopas ar vietējiem iedzīvotājiem un Latvijas tautiešiem tālās zemēs. Katrs raidījums tiks veltīts kādam konkrētam ceļojuma posmam vai vietai, par kuru sniegs dziļāku ieskatu un kurā skatītāji varēs iepazīties ar redzēto un piedzīvoto.

Foto: publicitātes

Pirmais galamērķis – Turcija

Pirmajos raidījumos skatītāji varēs vērot abu raidījuma vadītāju piedzīvojumus Turcijā. E.Melbārdis atzīst: «Pilsēta, kas pārsteidz ar citu kultūru un reliģiju. Ārkārtīgi pretimnākoši un laipni cilvēki, savdabīgas tirgošanās tradīcijas, kas nelīdzinās, piemēram, Ēgiptes tradīcijām. Pamatīgas celtnes un ārkārtīgi daudz cilvēku, kuri dzīvo katrs savu – dažādu, aktīvu dzīvi, netraucējot viens otram.»

Izrādās, Stambulā, kura ir bagāta ar kultūrvēsturiskiem pieminekļiem, ar profesionālo kameru bez īpašas atļaujas filmēt nedrīkst. Kad atļauja saņemta, abi ceļotāji dosies aplūkot 1500 gadu veco Svētās Sofijas katedrāli, kuru uzskata par arhitektūras šedevru. Lai gan A.Klēvere nav liela saldumu mīle, tomēr, atrodoties Turcijā, nevar nenobaudīt turku saldumus - baklavu.

A.Klēvere par piedzīvoto Stambulā: «Patiešām grūti saprast, kā tāda miljonu pilsēta spēj sniegt tādu drošības sajūtu. Lieliska iespēja pēc pāris stundu lidojuma nonākt pilnīgi citā pasaulē.

Krāsainas sajūtas un kultūršoks garantēti.

Un esiet gatavi vienā dienā izrunāt vairāk vārdu nekā Latvijā vesela mēneša laikā!»

Skatieties jauno raidījumu No 57. paralēles no 4. maija ik sestdienu 10:00 kanālā LNT!







Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu