Buli atzīst par labāko teātra festivālā Baltkrievijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Teātra Observatorijas aktieris Andris Bulis atzīts par labāko aktieri VI starptautiskā jaunatnes teātra festivāla “М.aрт контакт” alternatīvās jeb jaunatnes žūrijas vērtējumā. Atzinību Bulim nesusi mātes loma Gaļinas Poliščukas iestudētajā kulta izrādē “Kā kļūt slavenai”.

Teātra Observatorijas radošo grupu aizkustināja īpašā viesmīlība un sirsnība, ar kādu aktieri un režisore tika uzņemti festivālā “М.aрт контакт”. Publikas reakcija pēc izrādes “Kā kļūt slavenai” noskatīšanās bija ļoti emocionāla -

skatītāji aplaudēja, izskanot atzinības ovācijām un pieceļoties kājās.

“Neskatoties uz to, ka spēlējām skatītājiem nesaprotamā valodā, starp publiku un aktieriem uzreiz radās kontakts un veidojās savstarpējais dialogs,” atceras festivālā bijušie Teātra Observatorijas aktieri.

VI starptautiskajā jaunatnes teātra festivālā “М.aрт контакт”, kas no 21. līdz 27. martam jau tradicionāli norisinājās Baltkrievijas pilsētā Mogiļevā, Latvija tika pārstāvēta pirmo reizi. Festivālā piedalījās teātra kompānijas no astoņām valstīm - Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Polijas, Bulgārijas, Vācijas, Lietuvas un Latvijas, sešu dienu laikā izrādot kopumā 15 lugas. Biļetes uz festivāla izrādēm bija pilnībā izpārdotas.

Izrāde “Kā kļūt slavenai” par neprecētas mātes (Andris Bulis) un viņas jau pieaugušās meitas (Maija Doveika vai Karīna Tatarinova) dzīvi fascinē ar smalku atveidojamo tēlu starojumu un jūtīgumu. Tas ir dialogs ar sazarotu atmiņu sistēmu un atvasinātiem sižetiem, kas viegli rod atbalsi to cilvēku emocionālajā atmiņā, kas piedzīvojuši padomju laikus.

Sekojot panākumiem Baltkrievijā un atsaucoties skatītāju izrādītajai interesei, Teātra Observatorijas repertuārā 9., 16. un 29. aprīlī tiks iekļautas “Kā kļūt slavenai” papildizrādes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu