Morisejs: Margarētai Tečerei nerūpēja cilvēki (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu grupas «The Smiths» bijušais solists Morisejs (Morrissey) uzskata, ka ikoniskā politiķe, ilggadējā Lielbritānijas premjerministre Margarēta Tečere (Margaret Thatcher) nav nemaz bijusi tik stingra līdere. «Viņai nerūpēja cilvēki,» savā blogā mājas lapā «True To You» raksta vienmēr politiski aktīvais Morisejs.

Blogs publicēts 9.aprīlī, dienu pēc Tečeres nāves 87 gadu vecumā.

Morisejs un daudzi citi mūziķi (Elviss Kostello, The Exploited u.c.) savulaik ir ieskaņojuši dziesmas, kurās kritizē Tečeri un pat atklāti gaida viņas nāvi.

Top 13 anti Margaret Thatcher songs

Morisejs raksta, ka Tečerei nerūpēja vienkāršie ļaudis un šī attieksme tagad kļūdaini tiek tulkota kā drosme. «Britu prese vēlas pārrakstīt vēsturi, lai pasargātu patriotismu.»

«Patiesībā

nevienu citu britu politiķi tauta nav nicinājusi tik ļoti kā Margarētu Tečeri,»

viņš raksta.

Morisejs arī piebilda, ka tie cilvēki, kas Tečeres bēru dienā publiski protestēs «var būt droši, ka no policijas saņems asaru gāzes devu».

Tečere mūžībā aizgāja pirmdien - 2013.gada 8.aprīlī - pēc pārciesta insulta. Par «Dzelzs lēdiju» dēvētā politiķe vadīja Lielbritāniju no 1979. līdz 1990. gadam un bija pirmā un līdz šim vienīgā sieviete, kas ieņēmusi Lielbritānijas premjerministra amatu.

Pilns Moriseja teksts lasāms «True To You» mājas lapā (skat. resursus).

true-to-you.net

Atgādinām, ka Morisejs uzstājās Rīgā 2009.gada jūlijā.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu