Melngalvju namā izstāde "Teātris" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Alises Rozes mācību centrs ielūdz visus mākslas interesentus uz studijas ikgadējo izstādi "Teātris", kura Melngalvju namā notiks līdz 20. martam. Izstādes atklāšana 12. martā plkst. 11.

Šogad izvēlētais izstādes temats ir "Teātris", akcentējot un parādot mūsdienu sabiedrības un ikdienas atmosfēras nepastāvību un noskaņas, kas valda ikvienā un katrā atsevišķi no mums šajā pārmaiņu laikā.

Izstāde tiek organizēta trīs iemeslu dēļ:

1. Lai dotu iespēju jaunajiem mākslas censoņiem, baudītājiem un viņu pedagogiem izpausties un parādīt noskaņu dažādos mākslas darbos - gleznu, foto, video, rotu, zīda, interjera, stila u.c. - , kas tapuši pēdējā gada laikā.

2. Lai parādītu paveikto un ieskicētu nākotnes vīziju par Alises Rozes mācību centru.

3. Lai svinētu Alises Rozes Dizaina Studijas/mācību centra 4 gadu jubileju.

Izstādes atklāšanas laikā sadarbībā ar biedrību "Studentu teātris" paredzēts plašākam skatītāju lokam prezentēt Andas Bērziņas iestudējumu "Ieslodzītās".

"Parasti jau tos skaistos putniņus tur būrīšos - tikai zelta. Bet nepārdzīvojiet, ka šīm sievietēm ticis dzelzs būrītis. Vismaz viņas varēs vairāk uz tā fona izcelties," par izrādi saka autore.

Izstādē piedalās: gleznotāji Jānis Ziņģītis, Līga Jukša, Maija Muižniece, Ieva Riekstiņa un vecmeistars Nikolajs Uvarovs, ainavu arhitekte Linda Neško, fotogrāfi Kaspars Teilāns, Jānis Naglis, vecmeistars Aleksejs Koziņecs un Boriss Doņņikovs, video filmēšanas un montāžas režisors Asatūrs Keimatļans, rotu darinātājas Jana Kokina un Māra Alksne, floristes Baiba Beķere un Vita Rozenberga, stilistes Jeļena Veļičko un Ineta Lesīte, Valmieras Drāmas teātra aktieris un aktiermeistarības pasniedzējs Krišjānis Salmiņš, ArchiCad pedagogs Māris Kārkliņš.

Atklāšanas svētku programmā – teātra izrāde, runas, furšets un dzimšanas dienas svinības, video instalācija un, protams, mākslas baudīšana.

Foto: publicitātes

Alises Rozes mācību centrs

Alises Rozes mācību centrs ir vieta, kur ikkatrs pēc sava ikdienas darba var atrast sev piemērotāko un atbilstošāko mākslas izklaidi, vaļasprieku vai vienkārši labi pavadīt laiku mākslinieku sabiedrībā. Centrs piedāvā izpausties kādā no mākslas veidiem pieaugušo neformālās izglītības ietvaros - apgūt gleznošanas, zīmēšanas, aktiermeistarības, foto, floristikas, rotu gatavošanas, ainavu vai interjera dizaina, video filmēšanas un montāžas, vai citos kursos, meistarklasēs. Studija apmāca kā savam priekam un atpūtai, tā arī, lai sagatavotu iestājeksāmeniem augstskolās sadarbībā ar J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas pedagogiem.

Lūdzam apstiprināt savu dalību izstādes atklāšanā, reģistrējoties mājas lapā (skat. resursos) sadaļā Pieteikties izstādei, norādot cilvēku skaitu, kuri ieradīsies uz atklāšanu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu