Komponists Morikone vairs nestrādās ar Tarantino (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais komponists Enio Morikone (Ennio Morricone) paziņojis, ka vairs nekad nestrādāšot ar režisoru Kventinu Tarantino, jo viņš «savās filmās mūziku izmanto bez jebkādiem principiem». 84 gadus vecais itāļu komponists 60.gados radīja skaņu celiņu vesternam «The Good, The Bad And The Ugly» un kopš tā laika saņēmis piecas «Oskara» nominācijas.

Viņš ir mūzikas autors Tarantino filmai «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango»), kā arī vēl trijām citām režisora filmām - «Inglourious Basterds» («Bēdīgi slavenie mērgļi») un abām «Kill Bill» («Nogalināt Bilu») daļām.

Tomēr nu itāļu maestro paziņojis, ka sadarbību vairs neturpināšot. «Es vairs negribētu ar viņu kopā strādāt,» žurnāls «The Hollywood Reporter» atreferē viņa runu Romas Universitātē. «Pagājušogad viņš teica, ka atkal gribētu, lai piedalos kādā viņa filmā, taču es atteicos, jo man nebija laika. Tāpēc viņš vienkārši izmantoja manu iepriekš sarakstītu dziesmu.»

Morikone sacīja, ka Tarantino «savās filmās mūziku izmanto bez jebkādiem principiem». «Tādiem cilvēkiem neko nevar padarīt,» viņš teica.

Komponists arī atzina, ka «Atsvabinātais Džango» viņu neesot aizrāvis. «Patiesību sakot, tā man bija vienaldzīga,» komentēja sirmgalvis.

«Pārāk daudz asiņu.»

Tomēr «Atsvabinātais Džango» ir līdz šim pelnošākā Tarantino filma, kuras globālie kases ieņēmumi kopš decembra pārsnieguši 400 miljonus ASV dolāru (216 miljonus latu).

Pagājušajā mēnesī Kristofs Valcs par tēlojumu filmā saņēma «Oskara» balvu kā labākais otrā plāna aktieris, savukārt Tarantino tika apbalvots par labāko oriģinālo scenāriju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu