Purvīša balvas nominants - Kaspars Podnieks (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē "Arsenāls" 18.februārī atklās otro Purvīša balvas izstādi, kuru veidojuši Purvīša balvai par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2009. un 2010. gadā izvirzītie astoņi mākslinieki. Piedāvājam katra mākslinieka īsu video vizītkarti (skat. video).

Purvīša balvai neatkarīgie eksperti izvirzījuši astoņus māksliniekus - Ilmāru Blumbergu, Kristapu Ģelzi, Kristīni Kursišu, Imantu Lancmani, Kasparu Podnieku, Mārtiņu Ratniku, Intu Ruku un Krišu Salmani.

Podnieks balvai izvirzīts par izstādi "Neparasta vieta".

Balva iedibināta 2008.gada janvārī ar mērķi regulāri un sistemātiski apzināt aktuālos notikumus un novērtēt izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā, veicināt Latvijas mākslas procesa intensitāti, jaunu projektu un oriģinālu ideju attīstību, popularizēt Latvijas mākslinieku radošos panākumus gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Purvīša balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kurš dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām.

Pirmo Purvīša balvu 2009.gada 11.februārī saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu "Solitude".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu