«Purvīša balvu 2013» ieguvis gleznotājs Andris Eglītis (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LNMM

Par izcilāko sniegumu vizuālajā mākslā 2011. gadā un 2012. gadā «Purvīša balva 2013» piešķirta gleznotājam Andrim Eglītim. Eglītis balvai tika nominēts par personālizstādi «Zemes darbi», kas «Mūkusalas Mākslas salonā» bija skatāma no pagājušā gada 2. septembra līdz 8.oktobrim.

Žūrijas pārstāvji, izvirzot Eglīti balvai, pauda, ka pārsteidzoša un cienījama ir gleznotāja Eglīša spēja pastāvīgi būt radoša procesa virpulī, kas nodrošina viņam gan arvien jaunu tēmu piedāvājumu, gan izaicinājumus to piepildīšanai.

«Zemes darbi» rāda atkal jaunu darba lauku glezniecības un telpiskās mākslas kopsakarību uztveršanai. Eglīša drosme būt neparedzamam un pat apšaubāmam ir arī panākumu garantija, iepriekš norādīja izdevniecības «Neputns» galvenā redaktore Laima Slava.

Savukārt balvas ieguvējs, to šovakar saņemot, sacīja: «Ceru, ka pārējiem māksliniekiem nepaliks pārāk liels rūgtums.»

«Purvīša balva» tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kas dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām. Par balvas laureātu kļūst autors, kurš saņēmis ekspertu un īpaši izveidotas žūrijas augstāko vērtējumu. Balvas apjoms ir 20 000 latu. Līdz šim tā ir lielākā balva vizuālās mākslas jomā Latvijā.

Šī ir jau trešā reize, kad tiek pasniegta «Purvīša balva».

www.aeglitis.lv

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu