Vai "Brother" ir jaunie britpopa mesijas? (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

"Ja britpops piedzīvos renesansi, tad, visticamāk, tieši "Brother" būs tie, kas to aizsāks," šādi tiek raksturota jaunā četrotne no pilsētas Slovas (Slough), Lielbritānijā.

Pagājuši jau vairāk nekā 15 gadu kopš britpopa grupu "Blur" un "Oasis" slavenās cīņas par pirmo vietu britu mūzikas topā. Pietiekoši ilgs laiks, lai izaugtu jauna rokmūzikas klausītāju paaudze.

Atgādināšu, ka nu jau tālajā 1994. gadā Apvienotajā Karalistē pie varas nāca kaismīgs roka fans Tonijs Blērs, tajā pašā gadā "Nirvana" līderis Kurts Kobeins izdara pašnāvību un grandžmūzikas (grunge) fenomens, kas tolaik bija izmanījis rokmūzikas vaibstus, simboliski mirst. Savukārt 1994. gadā kāda jauna Mančestras grupa "Oasis" izdod pirmo albumu, kuram vēlāk būs lemts kļūt par vienu no visu laiku labākajiem rokmūzikas ierakstiem.

Britpops ar 2011. gada krāsām

1990. gados britu rokmūzika piedzīvoja renesansi - tas bija laiks, kad vēl nebija izgudroti tādi televīzijas talantu šovi kā "X-Factor" vai "American Idol", kuru "absolventi" šobrīd dominē popmūzikas topos. Arī mp3 vēl nedraudēja nogalināt kompaktdiska formātu un mazie mūzikas veikaliņi varēja dzīvot zaļi...

Šodien aiz loga jau 2011. gads, situācija mūzikas industrijā ir kardināli manījusies, taču dīvainā kārtā ir atgriezusies (to gan nebija grūti prognozēt) nostalģija pēc 1990. gadu "britpopa zelta gadiem".

Pirmie šādi britpopa renesanses vēstneši ir četri ambiciozi puiši no Slovas - "Brother"

, kuri laiduši klajā jau divus singlus un pašlaik aktīvi gatavo savu debijas albumu kopā ar producentu Stefenu Strītu (Stephen Street), kas savulaik bijis atbildīgs par žanra pionieru Blur ierakstiem.

Puišu svaigākais singls - melodiskais "Darling Buds Of May" lielās izdevniecības "Geffen Records" apgādā tiks izdots 28. februārī, taču jau tagad publiskots dziesmas videoklips, kas vizuāli ilustrē grupas identificēšanos ar "Oasis", "The Bluetones" un šajā dziesmā īpaši - ar "Cast". 

Tiesa, paši "Brother" kā savu lielāko muzikālo ietekmi min "The Smiths" solistu Moriseju un savu mūzikas stilu dēvē par gritpopu (gritpop), kas ir grandža un britpopa krustojums. 

Kā lasāms mūzikas presē, puišu ambīcijas ir lielas. Vienā no pirmajiem grupas klipiem (skat. video) redzams, kā "Brother" sniedz nelielus koncertus nejaušiem garāmgājējiem un taksometru vadītājiem dzimtās Slovas apkārtē uz ielām.

"Tieši pēc gada mēs atgriezīsimies šajā pašā vietā un mūs sagaidīs 10 000 fanu,"

pārliecināti prognozē viens no "Brāļiem". "Tieši šeit, šajā pašā vietā!"

Turēsim pie vārda, zēni!

Sastāvs: Leonard Newell, Josh Ward, Samuel Jackson, Frank Colucci.

Debijas albums: 2011. gada nogalē.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu