Pasniegtas Lielbritānijas kinoakadēmijas BAFTA balvas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Svinīgā ceremonijā Londonā svētdien tika sadalītas Lielbritānijas prestižās Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvas. Lai arī BAFTA balvai izvirzīto kandidātu vidū šogad ar desmit nominācijām vadībā bija režisora Stīvena Spīlberga politiskā drāma «Lincoln» («Linkolns»), labākās filmas gods piešķirts Bena Afleka filmai «Argo».

Trilleris «Argo» par Irānas ķīlnieku krīzi bija nominēts septiņās kategorijās.

Ceremonija norisinājās Londonas Karaliskajā operas namā, ko apmeklēja virkne Holivudas un Eiropas kino zvaigžņu.

Labākā aktiera godu ieguva Daniels Dejs-Lūiss par lomu filmā «Linkolns».

Savukārt labākās aktrises balvu ieguva 85 gadus vecā Emanuela Riva (Emmanuelle Riva) par lomu filmā «Amour». Austriešu režisora Mihaela Hanekes (Michael Haneke) drāma «Amour» ieguva arī labākās ārzemju filmas balvu.

Balvu kā labākā otrā plāna aktrise ieguva Anna Hataveja par tēlojumu mūziklā «Les Miserables» («Nožēlojamie»), bet par labāko aktieri otrā plāna lomā atzīts Kristofs Valcs par lomu filmā «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango»).

Labākā dokumentālā filma «Searching For Sugar Man».

BAFTA galvenā ceremonija notiek katru gadu Londonā februārī īsi pirms «Oskaru» pasniegšanas Holivudā. Akadēmijas vēsture aizsākās 1947.gadā, taču savu tagadējo struktūru tā ieguva 1976.gadā. Ceremonija kopš 2001.gada notiek nevis aprīlī, bet februārī.

BAFTA uzvarētāju pilns saraksts

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu