TOP 10 lietas, kas tev jāizdara februārī (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gnp.lv

Februāris ir pēdējais mēnesis, kad pilnvērtīgi varam baudīt ziemai raksturīgos priekus. Lai piedzīvotu aizraujošas izjūtas, nemaz nav jādodas uz ārvalstīm, jo lieliski pavadīt laiku var tepat Latvijā. Tāpēc TVNET sadarbībā ar tūrisma asociāciju «Lauku ceļotājs» piedāvā desmit brīvā laika pavadīšanas veidus dažādu aktivitāšu un interešu cienītājiem. Kuru no tiem šomēnes vēlies izmēģināt tu?

Ledus skulptūru festivāls Jelgavā

Šajā nedēļas nogalē Jelgavā, Uzvaras parkā jau 15. reizi norisināsies gadskārtējais Ledus skulptūru festivāls, kas, kā ik gadu, pārsteidz ar mākslinieku iztēli. Kā norāda organizatori, jubilejas gadā tā apmeklētājiem ir paredzētas vairākas atlaides – pirmās 15 minūtes pēc festivāla atvēršanas katrā no nedēļas nogales dienām apmeklētājiem ieeja par brīvu.

Foto: LETA

Kamanu suņu sacensības

9.februārī netālu no Ogres esošajā atpūtas kompleksā «Turbas» notiks Baltijas ziemas kauss kamanu suņiem, kurā piedalīties ir iespēja ikvienam, tiesa, ar savām kamanām un četrkājainajiem draugiem, kas tās velk. Sacensības norisināsies divās daļās – pa dienu (starts plkst. 12:00) un tumsā (starts plkst. 18:00).

Foto: LETA

Šokolādes muzeja atklāšana

Tieši Valentīndienā Tukuma pagasta Pūres muižā, šokolādes ražotnē «Pure Chockolate» tiks atklāts šokolādes muzejs.

Foto: REUTERS/ScanPix

Uz Kolku skatīties ledus krāvumus!

Latvijas ziemeļrietumu galējā punktā, Kolkā, tieši šobrīd dabas spēku mijiedarbības rezultātā ir vērojams skaists dabas veidots skats – ledus krāvumi jeb torosi. Braucienu uz šo savdabīgo Kurzemes pilsētu var savienot ar Slīteres nacionālā parka apmeklējumu, aplūkojot tur mītošos zvērus.

Foto: latvia.travel.lv

Slēpju maršs no Brenguļu uz Valmiermuižas alus darītavu

16. februārī ikviens aktīvas atpūtas cienītājs aicināts pievienoties ikgadējam slēpju maršam starp Brenguļu un Valmiermuižas alusdarītavām. Slēpojuma garums paredzēts 16 kilometru, un tas sāksies Brenguļu centrā pie sporta centra «Kaimiņi», kur no plkst. 10:00 notiks dalībnieku reģistrēšanās. Pie Abula ietekas Gaujā būs liels ugunskurs ar karstalu un citiem cienastiem, bet finišā visiem dalībniekiem būs iespēja sasildīties iekštelpās pēc godam veiktās distances, kā arī mieloties ar «Rātes vārtu» sagādāto bukstiņbiezputru ar rupjmaizi. «Liepkalni» sarūpēs muzikālus priekšnesumus, kā arī mobilo pirti, kur atgūt spēkus ikvienam sportotājam.

Foto: ezi.lv

Atpūta skandināvu gaumē Siguldā

Siguldā ir iespēja ne tikai slēpot, bet arī baudīt citus, Latvijas mērogiem neierastākus ziemas priekus. Gūtmaņalas apmeklētāju centrā neparasts piedāvājums - Skandināvijā iecienītās Kicksled (somu kamanas), kas ir tradicionāls un drošs pārvietošanās līdzeklis pa ziemas ceļiem. Šādas kamanas iznomā Gaujas senlejā, Gūtmaņalas apmeklētāju centrā. Cenas ir ļoti demokrātiskas – 0,50 Ls par pusstundas braucienu, savukārt 1 Ls par stundu.

Foto: gnp.lv

Vai tu jau sarūpēji putnu barotavu?

Interesantus brīžus sagādāt var arī tie, kas brīvdienas nolēmuši pavadīt mājās. Uzstādot putnu barotavas aiz loga, ikviens var nodoties putnu vērošanai. Kā norāda biedrības «Lauku ceļotājs» pārstāvis Juris Smaļinskis, šobrīd var redzēt pat 10-15 dažādu putnu sugas.

Foto: LETA

Ar sniega čībām pa Jaunmoku parku!

Šī ziema mūs priecējusi ar bagātīgu sniega segu, un Tukuma pusē esošajā Jaunmoku pilī tiek piedāvāta mūsu pusē vēl neredzēta atrakcija – pārgājiens sniega čībās. Ja vēlaties uzzināt ko vairāk par pils parku un bijušās muižas apbūvi, piesakiet gidu un dodieties dabā kopā! Savukārt Vienkoču parkā Līgatnē ir iespēja izmēģināt sniega kurpes.

Foto: mammadaba.lv

Februāris – Pankūku mēnesis

Aglonas maizes muzejā ir aizsākta kāda jauna tradīcija, kas piemērota tiem, kam patīk arī dažādi gastronomiski prieki. Februāris par pankūku mēnesi pasludināts arī citviet, taču, piesakoties apmeklējumam, tā viesi var izbaudīt ne vien trīs četru veidu pankūkas ar piedevām, bet arī nodoties ziemas priekiem ar dažādām rotaļām dabā.

Foto: RIA Novosti

Slēpošana Līgatnes dabas takās

Foto: gnp.lv
Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu