Fredi radošās dzīves pārmaiņu laikā atbalsta mīļotā Agnese

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Jaunais gads joku plēsēja un ilggadējās radio personības Andra Freidenfelda jeb Freda dzīvē sācies ar progresīvām pārmaiņām. Pēc tam, kad 16 gadus radio SWH ēterā Fredis kopā ar Ufo jeb īstajā vārdā Kasparu Upacieri no rītiem modināja Latvijas tautu ar «BB Brokastīm», Fredis, pieaicinot dīdžeju un aktrisi Zani Stocku, nāca klajā ar jaunu ideju par rīta programmu «Andra Freidenfelda rīta svīta». Fredi radošajās aktivitātēs un darba gaitās atbalsta arī mīļotā sieviete – Agnese Vīksniņa, kura pat ieteikusi dažas idejas jaunajai rīta programmai.

Radio SWH izplatītajā paziņojumā par jauno rīta programmu teikts: «Programmas idejas un satura autors ir Andris Freidenfelds, kas savu svītu iesācis veidot, pieaicinot jaunu ētera balsi un topošo radio personību - Zani Stocku.

Programmā tradicionāli būs iekļauti mūzikas apskati, aktuālas intervijas, ziņas un citas rīta programmai raksturīgas aktualitātes. Jaunā rīta programma piedāvās arī jaunus konkursus – «Metam ārā», «Mūzika no pārdotā Senatora», «Radio andele», «Dubļi, mani dubļi!» un citi.»

Agnese pārliecināta, ka jaunais raidījums rullēs

Uz jaunās rīta programmas prezentāciju, kas norisinājās restorānā «1221», Fredi pavada viņa mīļotā sieviete, deju grupas «Fandango» vadītāja un jogas pasniedzēja Agnese Vīksniņa. Jau vēlāk sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Agnese atklās, ka arī viņa katru darba dienas rītu bija sākusi ar «BB Brokastīm», bet tagad ar nepacietību gaida «Andra Freidenfelda rīta svītu»: «Es uz šīm pārmainām skatos 100% pozitīvi, domāju, ka viss būs kārtībā! Man ir pārliecība! Man ir daudz lielāks miers nekā Andrim, jo viņš ir iekšā procesā, bet es uz notiekošo skatos no malas un jūtu, ka viss būs labi un jaunais raidījums rullēs!»

Fredis Latvijas radio vidē ir numur viens

Turklāt atklājas, ka Agnese arī Andrim saistībā ar jauno raidījumu piespēlējusi ideju jaunai rubrikai. «Cilvēkiem būs iespēja zvanīt uz rīta programmas ēteru un publiski pateikties kādam sev tuvam vai svešam cilvēkam par kādu labu darbu vai palīdzību,» atklāj Agnese.

Andris Freidenfelds ar savu sargeņģeļi, mīļoto sievieti Agnesi Vīksniņu
Andris Freidenfelds ar savu sargeņģeļi, mīļoto sievieti Agnesi Vīksniņu Foto: Santa Sergejeva

Andris atzīst, ka viņam paliek kauns, jo mīļotajai sievietei atklāj gan savas bēdas, gan šaubas un viņa vienmēr ir līdzās un atbalsta. «Es viņai regulāri prasu padomu. Man jau liekas, ka brīžiem par daudz viņai tiek,» mīļi apskaudams Agnesi, piebilst Fredis, kurš draudzeni droši var dēvēt par savu sargaņģeli. Savukārt Agnese nosaka, ka nav jau tik grūti atbalstīt mīļoto: «Man no malas ir labāk redzēt viņa spēcīgās puses un varēšanu. Kā jebkuram radošam cilvēkam, arī Andrim šad tad iezogas šaubas. Man ir absolūta pārliecība, ka viss, ko Andris dara, ir labi un profesionāli. Viņš Latvijas radio vidē ir numur viens. Es apbrīnoju viņu, kā viņš izjūt radio tempu, ritmu, intonācijas, muzikālos fonus, dziesmas. Viņš perfekti izjūt radio skaņas vilni,» savu mīļoto slavē Agnese.

Andra jaunā kolēģe nav nekāda šabloniskā blondīne

Savukārt pats Andris atklāj, ka ir gatavs jaunam izaicinājuma un pārmaiņām. Raksturojot jauno kolēģi - radio debitanti Zani Stocku, Fredis teic: «Viņa nav tā šablonsiskā, jūtīgā blondīne. Viņa nav bārbija. Līdz šim Zane plašākai sabiedrībai bija nezināma, jo radio SWH visu laiku ir atspēries uz kaut ko gatavu, uz personību, kas jau kaut kur ir sevi parādījusi. Vai nu tie bijuši dziedātāji, vai aktieri, bet šajā gadījumā Zane ir gluži kā nokritusi no Marsa. Protams, savā vidē viņa ir pazīstama. Zani biju pamanījis dīdžejojam «Rokkafejnīcā», kā arī viņa bija atsūtījusi savu kandidatūru uz radio dīdžeja amatu radio «Spin FM», tikai to viņa bija izdarījusi jau tad, kad šī radio sastāvs bija nokomplektēts. Man iepatikās viņas balss tembrs un drošība. Ja vajag Zane var iedzelt un iekost, paironizēt. Tieši tas, kas mums vajadzīgs!»

Varbūt tagad Fredis ar Ufo kļūs par draugiem?

Izrādās, ka Fredis ar savu bijušo cīņu biedru, rīta programmas «BB Brokastis» otru vadītāju Ufo jeb Kasparu Upacieri reālajā dzīvē nemaz nav bijuši labākie draugi, kas viens pie otra ciemojas un kopā svin jubilejas. «Nekāda naida jau mums nav. Interesanti, ka ar Ufo ārpus radio vispār nesatikāmies. Mēs bijām labi kolēģi. Nezinu, varbūt tagad, kad ikdienā vairs nekausimies pa ēteru, sāksim ciemoties viens pie otra?» atklāj Fredis.

Ilgus gadus uzticīgs vienam radio

Savulaik Fredim bija iespēja no radio SWH ar revolucionāriem doties uz slaveno radio 101. Taču paņemot divas baltas papīra lapiņas un savelkot visus plusus un mīnusus, Fredis palicis uzticīgs radio SWH. «Man taču šeit ir tik kolosāla tribīne. Kāpēc man kaut ko mainīt, ja man ar šo radio vienmēr ir bijis labi? Vienmēr šeit varu darīt to, ko esmu izdomājis. Radio ir panācis man pretī it visās jomās – gan radošās, gan tehniskās. Esmu kā kaķis, kuram nepatīk mainīt dzīvesvietu,» pārdomās par savu ilggadējo darbu vienā radiostacijā dalās Fredis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu