Ziemas priekus bauda aktīvi visā Latvijā (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā, Uzvaras parka slēpošanas trasē un Mežaparka estrādes teritorijā izveidotajā «Rīgas sniega parkā» piemēroto laika apstākļu dēļ sestdien bija liels apmeklētāju pieplūdums.

Kā pastāstīja Uzvaras parka pārstāvis, pašlaik ārā ir vislabākie ziemas apstākļi, lai nodarbotos ar ziemas sporta veidiem, tātad arī ar veselīgu dzīvesveidu.

Cilvēki vairāk izvēloties slēpot, nevis slidot. Neskatoties uz diezgan zemo gaisa temperatūru, parkā esot ap 150 līdz 200 aktīvās atpūtas cienītāju.

Arī «Rīgas sniega parkā» novērojams liels cilvēku pieplūdums. Precīzu apmeklētāju skaitu «Sniega parka» pārstāvis nevarēja nosaukt, bet pastāstīja, ka ir iznomāti apmēram 40 dažādi inventāra komplekti, ļoti daudz cilvēku šļūc lejā no kalna ar kamerām un daudzi ir atbraukuši ar savu inventāru.

Uzvaras parkā ir atvērta slidotava un slēpošanas trase, savukārt «Sniega parkā» darbojas distanču slēpošana, kalnu slēpošana, snovbords, kameršļūkšana un slidotava. Abos parkos uz vietas ir pieejama arī inventāra noma.

Kā vēstīts, īsi pirms Ziemassvētkiem aizvadītā gada nogalē pie Dziesmusvētku estrādes Mežaparkā darbu sāka «Rīgas sniega parks», kurā līdz pat aprīlim būs iespēja baudīt aktīvo ziemas atpūtu, pastāstīja SIA «Cīruļkalns - atpūtas bāze» valdes priekšsēdētājs Juris Žagars.

Jau ziņots, ka ziemas atpūtas un atrakciju kompleksā «Rīgas sniega parks» varēs izmantot kameršļūkšanas trasi un kalnu slēpošanas trasi, kuras garums ir aptuveni 120 metru, divas dažāda garuma distanču slēpošanas trases, no kurām viena būs apgaismota, un slidotavu, brīvdienās bērniem tiks piedāvāta slēpošanas un snovborda skola, bet darba dienās «Rīgas sniega parka» instruktori apmācīs skolēnu grupas.

Ziemas atpūtas un atrakciju kompleksu veidojuši Žagarkalna speciālisti.

Slēpošanas trasēs visā Latvijā apmeklētāju daudz, dažviet pie pacēlājiem veidojas rindas

Liela daļa iedzīvotāju brīvdienās devušies baudīt ziemas priekus kādā no Latvijas slēpošanas trasēm, dažviet pie pacēlājiem veidojas rindas.

Baldonē ir atvērtas visas trases un visi ar kalnu saistītie servisi, ir pieejama arī lielākā daļa distanču slēpošanas trases, apliecināja Riekstukalna pārstāve. Apmeklētāju ir ļoti daudz, un pie pacēlājiem veidojas rindas. Gaisa temperatūra ir mīnus 10 grādi.

Atpūtas kompleksā "Milzkalns" pie Tukuma darbojas visas trases, izņemot "Troļļu trasi", kura tiks atvērta rīt. Cilvēku ir daudz, pie dažiem pacēlājiem veidojas īsas rindas.

"Milzkalna" pārstāve sacīja, ka šī esot sezonas labākā diena, bet tas neesot pārsteigums, jo ārā ir aktīvai atpūtai atbilstoši laika apstākļi. Gaisa temperatūra "Milzkalnā" ir mīnus 10 grādi.

"Žagarkalnā", Cēsīs, ir atvērtas visas trases, izņemot pusi "Cīruļkalns-2" trases, kur notiek sniega segas atjaunošanas darbi. "Žagarkalna" pārstāvis norādīja, ka aktīvās atpūtas cienītāju ir daudz, bet rindas pie pacēlājiem neveidojas. Gaisa temperatūra "Žagarkalnā" ir mīnus 13 grādi.

«Laikapstākļi noteikti ir galvenais faktors, kas ietekmē cilvēku apmeklētību slēpošanas trasēs, tie principā nosaka visu. Ja Rīgā sniega sega ir pieņēmusies spēkā, tad arī pie mums slēpošanas trases ir pilnas ar ziemas prieku baudītājiem. Vislielākais cilvēku pieplūdums noteikti ir vērojams nedēļas nogalēs un domājam, ka arī šī nebūs izņēmums, jo laikapstākļi noteikti atbilst kārtīgas ziemas standartiem,» skaidro slēpošanas kompleksa «Žagarkalns» pārstāvis Vadims Kameņovs.

«Sniega segai palielinoties, cilvēku pieplūdums «Reiņa trasē» ar katru dienu ievērojami pieaug, arī šī nedēļas nogale, mūsuprāt, varētu būt viena no apmeklētākajām. Cilvēki steidz izmantot iespēju baudīt ziemas sporta veidus, kamēr sniega sega vēl noturas optimālajā līmenī, jo, kā jau mums zināms, laikapstākļi Latvijā var būt ļoti mainīgi," norāda aktīvās atpūtas centra «Reiņa trase» pārstāvis Austris Brutāns.

«Reiņa trasei» šī nedēļas nogale ir īpaša arī ar to, ka sestdien tiek svinēta Reiņa vārda diena, piebilda Brutāns.

«Skatoties uz to, ka ziema ir atgriezusies, šajā nedēļas nogalē cilvēku pieplūdums «Kaķīškalnā», mūsuprāt, varētu būt lielāks, nekā ierasts. Aktīvi izklaidēties saviem apmeklētājiem piedāvājam gan uz lielā, gan uz mazā kalna. Aktuāla, protams, ir arī kameršļūkšana,» atzīmē atpūtas un sporta kompleksa «Kaķītis» pārstāve Baiba Kiršteina.

Kauguru pagasta Beverīnas novada slēpošanas centra "Baiļi" pārstāve norādīja, ka apmeklētāju ir daudz, rindas gan pie pacēlājiem neveidojas. Gaisa temperatūra mīnus 11 grādi.

Kā lasāms slēpošanas kalna "Lemberga hūte" mājas lapā, atpūtas vieta Ventspilī atsāks darbu rīt plkst.11.00. Apmeklētājiem būs pieejama viena slēpošanas trase, kameršļūkšanas trase un bērnu kalniņš. Bērniem pieejamas ragavas un to izmantošana ir bez maksas.

Kā liecina pētījumu centra «Pontus Dati» veiktā aptauja, liela daļa iedzīvotāju šo nedēļas nogali plāno pavadīt, baudot ziemas priekus kādā no Latvijas slēpošanas trasēm. Kā galvenie iemesli šādas atpūtas izvēlei tiek minēti ziemai tik raksturīgie laikapstākļi, kas jāpaspēj izmantot, kā arī vēlme pavadīt aktīvu nedēļas nogali kopā ar savu ģimeni vai draugiem.

Svētdien Riekstukalnā notiek tautas slēpojums

Svētdien Riekstukalna distanču slēpošanas trasē Baldonē notiek distanču slēpošanas sacensību seriāla «MySport kauss 2013» pirmais posms.

Sacensībās paredzēts «Tautas slēpojums» īsajā 10 kilometru distancē, garajā 20 kilometru distancē, kā arī bērnu sacensības pa 300 metru apli. Riekstukalnā ir pietiekams sniega daudzums, un sacensības notiks pa piecu kilometru apli ar kopēju startu.

Vērtēšana sacensībās notiks pa vecuma grupām sievietēm, vīriešiem un bērniem. Godalgotās vietas tiks apbalvotas.

Svētdien no plkst. 9.30 līdz 11.45 sacensību norises vietā ir iespējams reģistrēties dalībai sacensībās kādā no vecuma grupām. Starts tiks dots plkst.12.00, apbalvošana paredzēta plkst.14.00.

Sacensību norises vietā darbosies veikala «MySport» slēpju serviss, kurā būs iespējams iznomāt nepieciešamo inventāru un ievaskot slēpes.

Sacensības organizē Biedrība «Sporta klubs MySport», sadarbojoties ar slēpošanas kalnu Riekstukalns. Ar sacensību nolikumu var iepazīties «MySport» mājas lapā.

Sacensību otrais posms notiks 26.janvārī Vietalvas pagasta Mailēs, trešais posms - 16.februārī Riekstukalna distanču slēpošanas trasē, Baldonē.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu