Latvijas kinoteātros iznāk «Hobits» (17)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 14.decembrī, vienlaikus ar lielāko daļu pasaules valstu uz Latvijas kinoteātru ekrāniem iznāk viena no gada vērienīgākajām filmām «Hobits: negaidīts ceļojums» (The Hobbit: An Unexpected Journey).

Uz Latvijas kinoteātru ekrāniem iznāk «Hobits»

Ilgi gaidītās episkās pasakas notikumi risinās pirms Gredzenu pavēlnieka triloģijas, kad hobits Bilbo Baginss kopā ar burvi Gendalfu un trīspadsmit rūķiem dodas negaidītā un neticamiem piedzīvojumiem piesātinātā ceļojumā. Režisora Pītera Džeksona filmā uz ekrāniem būs gan jauni varoņi, gan arī iemīļotie Gredzenu pavēlnieka triloģijas dalībnieki.

Filma uzņemta 3D formātā, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. «Hobits: negaidīts ceļojums» ir pirmā no Pītera Džeksona Hobita triloģijas daļām - nākamās filmas pirmirzādi piedzīvos 2013. gada nogalē un 2014. gada vasarā.

Filma tiek demonstrēta vairākos formātos, tostarp arī jaunajā HFR 3D (daudzkadru 3D) formātā - tas piedāvā īpaši dzidru attēlu, jo filma tiek demonstrēta ar ātrumu 48 kadri sekundē, kas ir pietuvināts tam, kā mūsu acis redz apkārtējo pasauli. Līdz ar to skatītāja acis nenogurst un uz ekrāna notiekošais izskatās dabiski.

Filmu izrādīs Rīgas lielākajos kinoteātros - Kino Citadele, Cinamon un Multikino, kā arī Liepājā, Valmierā, Siguldā un Daugavpilī. Rīgas kinoteātros 13.decembrī tiek piedāvāti filmas ziņkārīgo seansi, bet regulārie seansi pilnā apjomā tiek demonstrēti no 14.decembra visos kinoteātros.

Andijs Serkiss: Gollumu tēloju tā, it kā viņš būtu narkomāns

Golluma lomas tēlotājs «Gredzenu pavēlnieka» franšīzē Endijs Serkiss atklājis, ka vislabāk iejūtas tēlā, ja iztēlojas sevi kā narkomānu. Režisora Pītera Džeksona triloģijā Gollums sargāja burvju gredzenu, ko dēvēja par «manu dārgumu». Serkiss vēlreiz iejutās skatītāju iemīļotajā tēlā, piedaloties arī «Hobitā».

«Lai nospēlētu šo lomu, man tā bija jāpielīdzina kaut kam reālam. Galvenais tajā ir gredzens un atkarība no tā, šizofrēnija un patoloģiskā melošana. Es Gollumu tēloju tā, it kā viņš būtu narkomāns. Gredzens viņu kontrolē, viņš pēc tā alkst, ir ar to pārņemts,» aktieris skaidro britu laikrakstam «The Sun».

Viņš arī norādīja, ka pēc filmēšanās esot grūti «iziet» no lomas. «Tā ir tik psiholoģiski sarežģīta loma, ka pēc spēlēšanas visas dienas garumā no tā nevar tik vienkārši tikt laukā,» viņš sacīja. «Tāpēc es runāju Golluma balsī arī uzņemšanas pārtraukumos.»

Filmēšanas laikā Serkiss valkā īpašu tērpu ar sensoriem, lai viņa kustības ar datorprogrammas palīdzību varētu pārveidot Golluma tēlā.

«Hobita» triloģijas pirmajā daļā Serkiss darbojas ne vien kā aktieris, bet arī cīņas ainu režisors.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu