Nacionālajā atkal «Sudraba slidu» laiks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas Nacionālajā teātrī no decembra vidus līdz pat Zvaigznes dienai būs skatāms Ziemassvētku stāsts visai ģimenei, Mērijas Meipsas–Dodžas «Sudraba slidas». Izrādes režisors Edmunds Freibergs, mūzikas autors Raimonds Pauls.

Izrāde vecākiem, kas vēlas saviem bērniem uzdāvināt ticību brīnumam un pārliecību, ka laba sirds ļauj pārvarēt visus šķēršļus par spīti tam, cik daudz naudas tev makā. Un, protams, bērniem.

Pagājušajā sezonā tika nospēlētas 25 izrādes, un tās noskatījās 19 002 skatītāji.

Šajā sezonā ir plānotas 20 izrādes, uz visām decembra izrādēm biļetes jau ir pārdotas.

Šīs izrādes lielā popularitāte lieliski parāda, ko vēlas skatītājs: sarunu par patiesām vērtībām - labestību, ģimeni, Dievu, patiesas emocijas, vienkāršību, cilvēcību, labu aktierspēli.

«Tik audzinoša, rosinoša - labais atdarās ar labo, ģimenes siltums un savstarpēja mīlestība. Mīļie vecāki, skolotāji - vediet bērnus uz izrādi, lai izjūt tās vērtības, kuru mūsdienās lielai daļai ļoti, ļoti pietrūkst!»

«Beidzot nepārspīlēta un nesamocīta izrāde bērniem - jauniešiem. Bez mēģinājumiem «piemēroties mūsdienu jauniešu interesēm». Stāsts par vērtībām. Fantastiska aktieru spēle, jo īpaši Sanita Pušpure Grēteles lomā - pilnībā rada realitātes sajūtu. Trīspadsmitgadniece novērtēja kā ļoti labu izrādi.»

«Paldies par vienkāršo un brīnišķīgo izrādi, kurā tiek rādīta patiesa cilvēcība, neizmērojama labestība un Dieva klātbūtne, kā arī ģimene kā vērtība. It kā ļoti bērnišķīga izrāde, bet ļoti uzrunājoša jebkura vecumā. Paldies katram, kurš ieguldījis darbu izrādes tapšanā.»

«Paldies par tik ļooti jauko izrādi!!! Brīžiem man pat aizkustinājuma asaras ripoja pāri vaigiem - jūtot līdzi stāsta varoņiem. Un arī manam piecpadsmitgadīgajam dēlam izrāde ļoti patika!» - šie ir tikai daži fragmenti no ļoti daudzajām skatītāju atsauksmēm.

Foto: publicitātes

Tuvojas slidošanas sacensības, visiem bērniem ir slidas, izņemot Grēteli un Hansu. Bet, izrādās, dzīve bagātos bērnus nebūt nav padarījusi skopus un ļaunus, viņu sirdis nepieņem to, kas viņiem šķiet netaisns – cilvēku šķirošanu pēc viņu maka biezuma, un notiek brīnumi...

Lomās: Ainārs Ančevskis, Sanita Pušpure, Dace Bonāte, Ilze Rudolfa, Marija Bērziņa, Ivars Puga, Voldemārs Šoriņš, Egils Melbārdis.

Mārtiņa Vilkārša scenogrāfija, Jāņa Elsberga dziesmu teksti, Annas Heinrihsones kostīmi, par ko māksliniece saņēmusi 2011./2012. gada Spēlmaņu nakts balvu – Gada kostīmu māksliniece, Alberta Kivlenieka horeogrāfija, Igora Kapustina gaismas. Producente Ilona Matvejeva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu