Pirmās slēpošanas trases darbu varētu sākt decembra sākumā (13)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» (GFS) prognozi nākamās nedēļas nogalē Latvijā iestāsies stabils sals, kas jau 1.-2.decembrī ļaus atvērt pirmās slēpošanas trases Vidzemē.

Tomēr laika prognozes nākamajai nedēļai vēl ir pretrunīgas. Latvijas tuvumā būs gan aukstas, gan siltas gaisa masas, tādēļ saglabājas iespēja, ka stabils sals ieradīsies vēlāk. Šī brīža GFS prognoze liecina, ka Vidzemē neliels sals iestāsies trešdien vai ceturtdien, pārējā valstī - dienu vēlāk. 1.-2.decembrī gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā visā Latvijā prognozēta -2..-9 grādu robežās, sniega segas biezums vietām var sasniegt 30 centimetru, kupenas var būt vēl dziļākas.

Slēpošanas trašu darbības uzsākšanai vissvarīgākais ir stabils vairāku grādu sals, kas ļauj saražot mākslīgo sniegu, izmantojot sniega pūtējus.

Jau ziņots, ka oktobra beigās daudzviet Vidzemē izveidojās pamatīga sniega kārta, Cēsu apkaimē tās biezums sasniedza 35 centimetrus. Dziļais sniegs uz pāris dienām ļāva atvērt dažas distanču slēpošanas trases, uz brīdi darbojās arī viena trase slēpošanas centrā «Baiļi».

Jaunākās prognozes par gaidāmajiem laikapstākļiem nākamajā nedēļā aģentūra BNS apkopos svētdienas rītā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu