Baltijas Pērle, «Scissor Sisters» u.c. TVNET ceļvedī (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē sākas divdesmitais jubilejas kinofestivāls «Baltijas pērle», noslēgsies Dzejas dienu un laikmetīgās mākslas festivāla «Survival Kit» pasākumi. Arī koncertzāle «Palladium» svinēs gada jubileju ar kolorītās amerikāņu grupas «Scissor Sisters» koncertu. Notiks 10. nakts sēņošanas čempionāts, Ventspilī Lībiešu kultūras dienas un otrais zvaigžņu vērošanas pasākums Bauskas pilī. Par to un daudz ko citu, lasi TVNET pasākumu ceļvedī!

Foto: publicitātes

14. septembrī ar krāšņu Nino Rotas kinomūzikas koncertu Latvijas Nacionālajā operā tiks atklāts festivāls «Baltijas pērle» – svētki, kas aizsākās pirms 20 gadiem. Diriģenta Marčello Rotas, itāliešu vokālā kvarteta «Le Divas» un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra radītā noskaņa valdīs Rīgā no 14. līdz 24. septembrim. Savukārt 25. septembrī kā fināla akords kalpos Andreja Končalovska iestudētās A.Čehova lugas «Trīs māsas» pasaules pirmizrāde Dailes teātrī. Kinomānus gaidīs ne vien dienas un vakara seansi, bet arī divas neaizmirstamas kinonaktis Rīgas Kongresu namā: 14. septembrī – Kinoprovokāciju nakts («Kauns», «Viņas», «Seksoholiķi») un 21. septembrī – Kinoneprātību nakts («Iekāre», «Mīlestība... skaudri viļ!», «Atceries, Ulis! Atslēgas caurums»).

Biļetes var iegādāties Rīgas Kongresu nama kasēs no plkst. 11 līdz plkst. 19.

PASĀKUMI

Foto: publicitātes

Kaņepes Kultūras centrs piedāvā 16.septembri pavadīt īpašā atmosfērā, no 12.00 līdz 20.00 apmeklējot «Marakešas» tirdziņu ar Latvijas tirgotāju piedāvātiem labumiem, radošajām darbnīcām, deju meistarklasēm, spēlēm, teātri un mūziku. Kaņepes Kultūras centra organizētajā «Marakešā», kā jau īstenā tirgus placī, būs sapulcējušies daudzi pašmāju tirgotāji, kuri piedāvās iegādāties dizaina lietas - rotas un apģērbu, kā arī rotaļlietas un īpašas retro lietas. «Marakeša» piedāvās ne tikai tirgošanos, bet arī citas tirgus plača cienīgas aktivitātes visas dienas garumā: «Idejas Mājas» organizētās deju meistarklases, Sietspiedes darbnīcu no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, hennas tetovējumu zīmēšanu, Ludo spēļu spēlēšanu un improvizācijas teātri! Par gardumiem būs parūpējušies «Raw Garden» un tējnīca «Illusium» ar īpašu tējas ceremoniju visas dienas garumā. Tirgus plača muzikālo pavadījumu nodrošinās Eņģelis, Kārlis Derums, Jānis Niedra, Koklētāju apvienība u.c.

Foto: publicitātes

14. un 15. septembrī Ventspilī otro reizi tiks organizētas Lībiešu kultūras dienas. Ventspils Galvenajā bibliotēkā un Piejūras brīvdabas muzejā notiks starptautiska zinātniskā konference Livonica II «Lībieši: valoda, vēsture, kultūra», kuras ietvaros tiks prezentēta «Lībiešu–igauņu–latviešu vārdnīca», savukārt Livonijas ordeņa pilī savu lībiešu stāstu dzejā stāstīs dzejnieki, bet dziesmās – mūziķi. Noslēdzot Lībiešu kultūras dienas pasākumus, vakarā plkst.19.00 Livonijas ordeņa pilī norisināsies performance «Lībiešu gads», kur savu stāstu par lībiešiem dzejā izteiks dzejnieki Valts Ernštreits un Kārlis Vērdiņš, bet muzikālu priekšnesumu sniegs komponists Raimonds Tiguls un mūziķi.

Foto: publicitātes

14.septembrī Salacgrīvā notiks 10. nakts sēņošanas čempionāts. Čempionāts ir Pasaules Dabas fonda organizēts labdarības pasākums, kura mērķis ir ne vien izjust meža burvību naktī, meklējot sēnes, bet arī būt kopā un atbalstīt dabas aizsardzību. Uz Nakts sēņošanu aicināts ikviens interesents, kuram nav sveša daba. Nakts sēņošanas čempionāta atklāšana paredzēta plkst. 20:00, bet viesi aicināti ierasties no plkst. 19:30. Pasākumu vadīs ilggadējais sēņošanas patrons Roberts Gobziņš, kura ziņā būs ne vien rūpēties par labu atmosfēru pasākuma gaitā, bet arī rīkot dejas mežā vakara noslēgumā. Sēņošana mežā naktī notiek īpaši iezīmētā poligonā, 1,5 stundas. Kaut arī nosaukums «čempionāts» vedina domāt par nopietnām sacensībām ar sēņu svēršanu un mērīšanu, tā tomēr nav, jo pasākuma galvenais mērķis ir sajust un izbaudīt dabas burvību naktī, būt kopā un sniegt savu atbalstu dabas aizsardzībā.

Foto: publicitātes

14. septembrī plkst. 17 Dzejas dienu laikā Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Majoros, J. Pliekšāna ielā 5/7) būs tikšanās ar aktrisi Ausmu Kantāni – «Ausma Kantāne dzejā un dzīvē». Tās būs sarunas par mākslu un dzīvi. Ausma Kantāne runās Raiņa un Imanta Ziedoņa dzeju un dalīsies savās pārdomās. Raiņa dzeja un atziņas pavadījušas viņu ilgus gadus. Dzejas no aktrises kādreiz gatavotās programmas «Mans Rainis» gadu gaitā ir izkristalizējušās un kļuvušas par patiesi savām. Raiņa Spīdola un Melnā māte atstājušas savas atziņas, kas sasaucas ar ikdienas dzīvi.

Foto: publicitātes

15.septembrī plkst. 21:30 Bauskas pilī būs otrais zvaigžņu vērošanas pasākums. Mazie un lielie apmeklētāji atraktīvā veidā - ar praktiskiem gaismas, krāsas un skaņas eksperimentiem - iepazīsies ar astronomijas un fizikas pasauli, varēs vērot hologrammu un ar teleskopu aplūkot Mēnesi un Jupiteru. Pasākumu vadīs pieredzējuši astronomi Arnis Ginters un Aivis Meijers, kurš ar fizikas eksperimentiem, kas atšķiras no ierastajiem skolu mācību materiāliem, nodarbojas jau vairāk nekā astoņus gadus. Šis pasākums būs interesants un izglītojošs ikvienam - gan pieaugušajiem, gan bērniem.

PIRMIZRĀDES UN VIESIZRĀDES

Foto: publicitātes

No 13.septembra Nacionālajā teātrī skatāma Ingas Ābeles luga «Jasmīns. Pārdaugava» režisora Valtera Sīļa interpretācijā. Izrāde stāstīs par par ģimeni un mājām. Pārdaugavā, tāpat kā jebkurā Latvijas vietā, joprojām ir daudz senu dzimtas māju, kuru īpašniekiem tās ir dārgas ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē. Mājas ir patvērums un dzimtas/ģimenes kopības izjūta, bet mājas ir arī īpašums un pienākums, kas prasa līdzekļus - naudu, laiku, spēku.

Jasmīne ar vīru un vecmāmiņu dzimtas māju tuvējā Pārdaugavā apdzīvo trijatā, cīnoties ar visu, ar ko nu jaunai ģimenei mūsdienu Latvijā nākas cīnīties - nodokļu piedzinējiem, darba devējiem, kredītu apmaksu. Kā tajā visā nosargāt mīlestību un dzīvesprieku?

Lomās: Līga Zeļģe, Ivars Kļavinskis, Astrīda Kairiša, Ināra Slucka, Gundars Grasbergs, Marija Bērziņa, Arturs Krūzkops, Ivars Puga, Anna Klēvere.

Tuvākās izrādes: 14., 15., 20., 21. septembrī.

Foto: publicitātes

14. septembrī Dailes teātra jauno sezonu atklās pirmizrāde «Finita la comedia!» - Nikolaja Erdmana traģikomēdija, ko iestudē pazīstamais bulgāru režisors Aleksandrs Morfovs.

Mazs, neievērojams cilvēciņš nolemj mest izaicinājumu visai cilvēcei ar tās nepilnībām un izdarīt pašnāvību. Un notiek brīnums – smieklīgais mietpilsonis pārvēršas par traģisku varoni. Pasaulē ir tik daudz lietu, kas cilvēku grūž uz pašnāvību. Kāpēc mēs tomēr paliekam šajā dzīvē? Kāpēc mēs paliekam dzīvot? Kāda vērtība ir katrai sekundei? Dzīve ir dzīve, un šis ir ļoti cilvēcisks stāsts. Un, galu galā, dzīve ir brīnišķīga!

Jaunajā iestudējumā lomas atveidos Artūrs Skrastiņš, Dārta Daneviča, Lidija Pupure, Sarmīte Rubule, Lauris Subatnieks, Ieva Pļavniece, Ērika Eglija, Juris Žagars, Juris Strenga, Dainis Grūbe, Artis Robežnieks, Dainis Gaidelis, Aija Dzērve, Mārtiņš Počs, Inita Dzelme, Intars Rešetins un Artūrs Dīcis.

KONCERTI un OPERA

Foto: publicitātes

16. un 18. septembrī Latvijas Nacionālajā operā būs iespējams noskatīties tikai divas Čaikovska operas «Pīķa dāma» izrādes ar pasaules līmeņa zvaigznēm - «Metropolitan» operas vīrišķīgo tenoru Aleksandru Antoņenko (Hermanis) un leģendāro dziedātāju Jeļenu Obrazcovu (Grāfiene).

Kas izšķir cilvēka likteni - mīlestība, kas atbrīvo no apsēstības, vai spēles magnētiskais azarts, kas salauž gribasspēku? Ievērojamā krievu dzejnieka Aleksandra Puškina stāsts «Pīķa dāma» (1836) uzreiz pēc publicēšanas guva milzīgus panākumus: publiku intriģēja fantastiskais saturs un precīzi tvertais laika gars. Hermaņa, Lizas un vecās grāfienes trīsstūris Pētera Čaikovska pēdējā operā aizrauj ar darbības straujumu un ģeniālu mūziku.

Lomās: Hermanis - Aleksandrs Antoņenko, Liza - Liene Kinča, Tomskis - Samsons Izjumovs, Jeļeckis - Jānis Apeinis, Grāfiene - Jeļena Obrazcova, Poļina - Kristīne Zadovska, Priļepa - Eleonora Orlova, Surins - Krišjānis Norvelis, Čekaļinskis - Viesturs Jansons, Guvernante - Ilona Bagele, Čapļickis - Nauris Puntulis, Narumovs - Andris Blaumanis vai Sergejs Martinovs.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

Piektdien, 14.septembrī plkst. 22 Cēsu «Fonoklubā» uzstāsies jaunā un daudzsološā pašmāju roka apvienību «Crow Mother» no Rīgas.

«Alā» (Smilšu 16) 14.09. «Folkvakars», 15.09. Dimanta Māsas

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 14.-15.09. Bites Blūza kluba 12. sezonas atklāšana (Latvian Blues Band; Bite`s Blues Band; Fortress Blues Band; Coolmans Report.

«Bubamara» (Audēju 8) 14.09. Mirta and Hot Accoustics; 15.09. Blueintheface un Ozzmond

«Depo» (Vaļņu 32) 14.09. WAVEFORM BALTIC w/RUBLE GANG (Moscow, live!)

«Secret garden» (Grēcinieku 28) Western Soul – Jainaro Deejay & Jussendo

«Latvijas 1. Rokkafejnīcā – Reiterna namā» (Mārstaļu 2/4) 14.09. vakara ballīte kopā ar 70., 80. un 80. gadu pop-rock hitiem no grupas JOHNEY`s Duo.

«Ļeņingrad» (Kalēju 54) 14.09. DJ Uldis Rudaks; 15.09. grupa STARDUST

«Nabaklab» (Z. A. Meierovica 12) 14.09. Rasols

«Pie Labvēlīgā tipa» (Raiņa 21) 14.09. Livido koncerts; 15.09. Bez bremzēm

KINO UN TV

Foto: publicitātes

Žanrs: Asa sižeta filma, zinātniskā fantastika

Nāvējošais vīruss, ko radījusi «Umbrella» korporācija, turpina postīt zemi, pārvēršot cilvēku populāciju zombiju leģionos. Cilvēces vienīgā cerība ir un paliek Alise, kurai izdodas iekļūt korporācijas iekšienē un atklāt vēl jaunus noslēpumus, tai skaitā patiesību par viņas pašas pagātni. Atpakaļceļa nav, un Alise turpina vajāt tos, kuri izraisījuši katastrofu, - nākas ceļot no Tokijas uz Ņujorku, Vašingtonu un Maskavu, līdz viņa atklāj, patiesība nemaz nav tāda, kā līdz šim šķitis. Kopā ar jauniegūtiem sabiedrotajiem un seniem draugiem Alisei jācīnās par izdzīvošanu un jāmeklē iespēja, kā izbēgt no draudīgās pasaules.

Kinoteātros no: 14.09.

Foto: publicitātes

Žanrs: Komēdija

Trīs labākās draudzenes līdz sirds dziļumiem satrieca ziņas par to, ka resnule Betija – meitene, par kuru viņas smējās skolā, taisās precēties. Pats briesmīgākais ir tas, ka Betija ir «apsteigusi» visas trīs draudzenes: Džena un Ketija joprojām ir vienas, bet Regana jau vairākus gadus nevar piespiest savu puisi apprecēties ar viņu. Kad Bekija lūdz Reganu palīdzēt viņai sagatavoties kāzām un kļūt par vienu no līgavas draudzenēm, Regana ļoti sadusmojas, bet kāzas, ar draudzeņu gādību, tiek nopietni apdraudētas.

Kinoteātros no: 14.09.

LNT

Foto: publicitātes

Komēdija/Drāma/Romantiska filma. ASV, 2010.g.

Neprecējusies četrdesmit gadus veca sieviete ķeras pie mākslīgās apaugļošanas ar donora spermu. Pēc septiņiem gadiem atklājas, ka viņas labākais draugs aizstājis «vaislas materiālu» ar savu spermu. Režisori - Džošs Gordons, Vils Speks.
Lomās: Dženifera Enistone (Kesija Larsone), Džeisons Beitmens (Volijs Marss), Patriks Vilsons (Rolands), Džuljeta Lūisa (Debija), Džefs Goldblūms (Leonards) u.c.

Sestdiena, 15. septembris, plkst. 21.00

Foto: publicitātes

Krimināla drāma. ASV, 2001.g.

Filmas pamatā ir patiess stāsts.

Džordža tētis nekad nespēja nopelnīt pietiekami daudz naudas ģimenes iztikai, un zēns nosolījās, ka darīs visu, lai viņam naudas netrūktu. Kalifornija, uz kuru viņš devās, izrādījās īsta paradīze – cilvēki šeit bija atbrīvoti, skaisti un vienmēr gatavi priecāties par dzīvi. Un Džordžs kļuva par to, kurš viņiem piedāvāja prieka avotu – marihuānu, nopelnot vairāk, nekā būtu varējis jebkurā ‘īstā’ darbā. Jau vēlāk viņš uzzināja par kokaīnu un kļuva par galveno Kolumbijas kokaīna izplatītāju Savienotajās Valstīs. Taču bez soda neizbēgt pat pašpārliecinātajam Džordžam. Un tas viņu pārsteidz brīdī, kad to gaida vismazāk. Veidā, kādu vismazāk gaida... Režisors - Teds Demijs.
Lomās: Džonijs Deps, Pelenope Krusa, Franka Potente, Reičela Grifitsa, Pols Rūbenss, Klifs Kērtiss, Rejs Liota.

Svētdiena, 16. septembris, plkst. 22.55

TV3

Foto: publicitātes

Animācijas komēdija

sestdien, 15. septembrī 20:20

Dzīvespriecīgā animācijas filma «Hortons» ir stāsts par divām pasaulēm - vienu LIELU un otru ļoti maziņu. Iztēles bagāts zilonītis, kas bezrūpīgi vada savas dienas Nūlas džungļos, kādu dienu izdzird sīkas balstiņas saucienu no vēja nestas putekļu kripatas. Viņam rodas aizdomas, ka uz šīs kripatas ir dzīvība un kādam ir nepieciešama steidzama palīdzība. Taču, kad viņš pūlas to pastāstīt saviem kaimiņiem, visi domā, ka viņš ir jocīgs. Taču, apsvēris visu, viņš nolemj, ka rīkosies, jo, džungļu vēja nesta, kripata var iet bojā, iekams noskaidrojies kas vairāk. «Padomājiet tik, ja jūs pēkšņi nokļūtu izplatījumā, tad no turienes mūsu zeme arī izskatītos pēc putekļu kripatas» - viņš ir pārliecināts, ka ziloņa lielajām acīm daudzas nopietnas, lai arī augumā nelielas lietas var palikt nepamanītas.

X-Cilvēki 2

Asa sižeta fantastikas filma

svētdien, 16. septembrī 20:00

Sabiedrība nekad nav pieņēmusi X-cilvēkus – ar pārdabiskām spējām apveltītus mutantus. Taču vēl nekad viņi nav ienīsti un atstumti tik lielā mērā kā tagad, kad ir nogalināts valsts prezidents un liekas, to paveicis ir kāds X-cilvēkiem līdzīgais. Supervaroņiem ir jāatrod slepkava savējo vidū. Bet kā lai to izdara, ja dažādas organizācijas dara visu, lai mutantus kontrolētu un apspiestu? Režisors: Braiens Singers. Lomās: Hjū Džekmens, Anna Pakvīna, Halle Berija u.c.

Foto: publicitātes

Asa sižeta filma

sestdien, 15. septembrī 00:10

Stāsts par Brūsu Lī – vienkāršu puišeli no Honkongas, kas kļuva par pasaulslavenu kung fu karali. Brūsa Lī dzīve iedvesmoja daudzus, tāpēc viņa noslēpumainā nāve satrieca visu pasauli. Aizraujošām cīņu ainām bagātā filma uzņemta pēc Lindas Lī grāmatas «Brūss Lī – cilvēks, kuru pazinu tikai es» motīviem un veltīta Brūsa vienīgajam dēlam – aktierim Brendonam Lī, kurš traģiski gāja bojā filmēšanas laukumā. Režisors Robs Koens. Lomās: Džeisons Skots Lī, Lorēna Hollija, Roberts Vāgners u.c.

LTV

Foto: publicitātes

Piektdien, 14. septembrī, 19:30

BBC dokumentāla daudzsēriju filma (8 sērijas)

Daudzsēriju dokumentālā filma «Planēta Zeme» turpinās! Tāpat kā pārsteidzošās, dziļās, izaicinošās un reizēm tik neviennozīmīgās cilvēka un dabas attiecības. Šoreiz BBC piedāvā ieskatīties sarežģīto dzīvnieku – cilvēku – dzīvē! No Arktikas ledājiem līdz pat lietus mežiem, no mazītiņām saliņām okeānu plašumos līdz pat izkaltušiem tuksnešiem – cilvēks ir atradis iespēju piemēroties un izdzīvot pat neiedomājami skarbā vidē. Izdoma un drosme ne tikai likusi cilvēkam iemācīties sadzīvot ar saviem savvaļas kaimiņiem, bet arī izmantot tos savā labā. Katra sērija piedāvā iespēju ieskatīties kādā noteiktā dzīves vietā un atklāt, kā cilvēks piemērojies šiem apstākļiem. Nav aizmirsti arī cilvēka paša radītie džungļi – lielpilsētas, kurās apmetusies liela daļa planētas iedzīvotāju. Daudzi no šiem stāstiem vēl nekad nav nonākuši pie skatītājiem!

LTV7

Foto: publicitātes

Dānija, 2007

Svētdien, 16. septembrī, 22:00 1. sērija

Inspektore Sāra Lunda plāno pārcelties uz Zviedriju kopā ar savu līgavaini un ar nepacietību gaida pēdējo darba dienu Kopenhāgenas policijā. Plāni mainās, kad bez vēsts pazūd, tiek izvarota un nežēlīgi noslepkavota jauna sieviete – Nanna Birka Larsena. Sārai neatliek nekas cits kā ar kolēģi Janu Meijeru izmeklēt briesmīgo noziegumu. Pavisam drīz kļūst skaidrs, ka viņi ir uz pēdām gudram un bīstamam slepkavam. Šī daudzsēriju krimināldrāma daudzās valstīs iemantojusi kulta statusu, saņēmusi neskaitāmas balvas un nominācijas, ieskaitot Emmy un BAFTA. Izveidotas un Dānijā pārraidītas jau divas «Nozieguma» sezonas, trešās sezonas pirmizrāde ieplānota 2012. gada rudenī.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu