Purvīša balvai nominēti – Heinrihsons, Salmanis un Krastiņa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Purvīša balvai 2012.gada otrajā ceturksnī nominēti mākslinieki Ivars Heinrihsons, Krišs Salmanis un Sandra Krastiņa, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) pārstāve Nataļja Sujunšalijeva. Purvīša balvas neatkarīgo ekspertu darba grupa nominantus nosaukusi, izvērtējot 2012.gada otrā ceturkšņa (aprīlis–jūnijs) notikumus Latvijas vizuālajā mākslā. Šie mākslinieki ir nominēti fināla atlasei, kas notiks 2012.gada beigās.

Ivars Heinrihsons nominēts par darbu izstādi «Le Chevalet de Chevaux» galerijā «Māksla XO» no 3. līdz 29.maijam, Krišs Salmanis – par izstādi «Uzticēšanās trauslums» galerijā «Alma» no 28.maija līdz 27.jūlijam, bet Sandra Krastiņa – par izstādi «Pirmdiena. Otrdiena. Trešdiena. Ceturtdiena. Un nakts...» Rīgas galerijā no 21.marta līdz 15.maijam.

Šā gada pirmajā ceturksnī Purvīša balvai tika izvirzīti mākslinieki Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns, Leonards Laganovskis, Verners Lazdāns, kā arī iepriekšējais Purvīša balvas laureāts Kristaps Ģelzis.

Purvīša balvas neatkarīgo ekspertu darba grupā no 2011.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 15.decembrim darbojas LNMM Latvijas Vizuālās mākslas departamenta vadītāja Ginta Gerharde-Upeniece, LNMM izstāžu kuratore Irēna Bužinska, LNMM Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina departamenta vadītāja Inese Baranovska, mākslas kritiķis un kurators Vilnis Vējš, mākslas kritiķis Jānis Borgs, Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese un mākslas zinātniece, izdevniecības «Neputns» galvenā redaktore Laima Slava. Ekspertu darba grupa nominantus balvai izvirza reizi ceturksnī.

Purvīša balva dibināta 2008.gada sākumā un tiek pasniegta reizi divos gados. Pirmo Purvīša balvu 2009.gadā saņēma Katrīna Neiburga par videodarbu «Solitude». Par otrās Purvīša balvas laureātu 2011.gadā kļuva mākslinieks Kristaps Ģelzis par personālizstādi «Varbūt».

Purvīša balvas konkursu vizuālajā mākslā organizē Latvijas Nacionālais mākslas muzejs sadarbībā ar muzeja patronu «Alfor».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu