Liepājas teātris sezonu noslēdz ar «Malēniešu» pirmizrādi (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

15.jūnijā Liepājas teātrī gaidāma pēdējā šīs sezonas pirmizrāde – Raiņa un Jēkaba Zvaigznītes joku stāstiem «Malēnieši» Jura Rijnieka režijā, informē Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

Cilvēki ar savdabīgu domāšanu un paradumiem bijuši vienmēr un visur. Uz viņiem arī paskatīsimies no malas un sapratīsim, cik daudz aktuālu tēmu ir joku stāstos, kas tapuši vairāk nekā pirms 100 gadiem.

Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

«Materiāls laika pārbaudījumu ir izturējis un ir jāaktualizē, jo tajā ir daudz asociāciju un līdzību ar mums pašiem,» uzsver Juris Rijnieks.

Ir svarīgi prast pasmaidīt pašiem par sevi – izrāde dos šādu iespēju. Tā

ļaus ielūkoties malēniešu paradumos, uzzināt viņu domas par dažādām lietām un procesiem

un pasmaidīt par viņu «gudrību», jo ne jau parasti ļaudis pazudušu runu mēģina no zemes izrakt ar lāpstām vai nupat uzceltajā, bet bez gaismas palikušajā rātūzī saules gaismu ar maisiem sanest.

Uzzināsim arī stāstu par nedaudz vientiesīgo, bet lādzīgo un lempīgo Odumu no Vucansētas (Gatis Maliks), kurš savā ceļā satiek izmanīgo plenderi no Rīgas – Cīruli-Vīruli (Viktors Ellers) un dodas viņam līdzi uz Daugavpili – gudrības mācīties un sievu sameklēt.

Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

Iestudējumam oriģinālmūziku sarakstījis dziedātājs un komponists Niks Matvejevs un, lai arī sākumā mūzikas tika plānots daudz mazāk, galarezultātā tapusi izrāde, kurā aktieriem dziedamā teksta ir vairāk nekā runājamā. «Izrādei tapušas gan daudzas lecampolkas, gan dažas skaistas balādes,» stāsta pats komponists, kura muzikālajā materiālā organiski iekļaujas Raiņa un Jēkaba Zvaigznītes teksti.

Tā kā izrādē lietas tiks krietni pārspīlētas, interesanti akcenti izmantoti arī aktieru kostīmos. Gan tos, gan scenogrāfiju veidojis mākslinieks Varis Siliņš, bet horeogrāfiju radījusi Inga Krasovska.

Malēniešu lomās iejutīsies Armands Kaušelis, Inese Jurjāne, Marģers Eglinskis, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Edgars Ozoliņš, Mārtiņš Kalita, Pēteris Lapiņš, Laura Jeruma, Ilze Būde, Anete Berķe un Normunds Kalniņš.

Tā kā šis ir sezonas pēdējais jauniestudējums, pēc kura aktieri un pārējie teātra ļaudis dosies pelnītā atvaļinājumā, pirmizrādes starpbrīdī skatītāji tiks cienāti ar Piebalgas alu un Tukuma piena produkciju. Pēc pirmizrādes tiks paziņoti arī Kultūras pārvaldes balsojuma rezultāti, kurā tika noskaidroti šīs sezonas iemīļotākie aktieri un iestudējumi.

Liepājas teātris jauno sezonu sāks 14. septembrī ar M. Krapivinas lugu «Stavangera», kuru iestudēs režisors no Maskavas – Konstantīns Bogomolovs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu