Liepājas teātrī Rijnieks iestudē «Malēniešus» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Liepājas teātrī darbu sācis režisors Juris Rijnieks, lai 15.jūnijā skatītāju vērtējumam nodotu pēdējo šīs sezonas jauniestudējumu – Raiņa un Jēkaba Zvaigznītes joku stāstus «Malēnieši» – kā tos žanriski nodēvējis pats režisors – karnevālu latviešu garā. Režisors jau reiz strādājis ar šo materiālu, deviņdesmito gadu pirmajā pusē to iestudējot Daugavpils teātrī, informē Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

Tas būs vienkāršs un smieklīgs stāsts par malēniešu dzīvi, paradumiem un apsviedīgumu, risinot dažādas situācijas, kas sniegs iespēju pasmaidīt pašiem par sevi.

«Kā jau karnevāliskās tradīcijās paredzēts, tēli radīs pasauli no jauna ar saviem dīvainiem nosacījumiem un dzīvos tajā uz nebēdu, atspoguļodami mūsu realitāti pastarpināti, kā caur glāzes dibena stiklu raudzīdamies,» stāsta režisors.

Iestudējumā uzzināsiet, kādas gudrības Odumam no Vucansētas (Gatis Maliks) iemācīs Cīruls-Vīruls (Viktors Ellers), kā viņam klāsies ceļā uz Daugavpili, vai izdosies atrast sev piemērotu līgavu un galu galā – cik liela tad patiesībā ir malēniešu izslavētā gudrība...

Pārējās lomās iejutīsies Armands Kaušelis, Inese Jurjāne, Marģers Eglinskis, Sandis Pēcis, Rolands Beķeris, Edgars Ozoliņš, Mārtiņš Kalita, Pēteris Lapiņš, Laura Jeruma, Ilze Būde, Anete Berķe un Normunds Kalniņš.

Režisors savā komandā uzaicinājis mākslinieku Vari Siliņu, kas iestudējumam veido scenogrāfiju un kostīmus, kā arī horeogrāfi Ingu Krasovsku. Iestudējumam oriģinālmūziku radījis Niks Matvejevs.

«Malēniešus» varēs noskatīties arī 16. jūnijā – tā būs pēdējā izrāde šajā sezonā, pēc kuras teātra ļaudis dosies atvaļinājumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu