Morisejs aicina Filipīnu prezidentu atbrīvot zoodārza ziloni (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu rokzvaigzne Morisejs (Morrissey) ceturtdien pirms Filipīnās paredzēta koncerta aicināja Filipīnu prezidentu Benigno Akino atbrīvot no zooloģiskā dārza ziloneni Mali, kurai tur esot pārāk maz vietas. Bijušais grupas «The Smiths» dziedātājs Morisejs, kurš plāno 13.maijā koncertēt Filipīnu galvaspilsētā Manilā, vēstulē Akino rakstīja, ka 37 gadus vecā Mali, kas visu mūžu pavadījusi ieslodzījumā, ir pelnījusi atpūtu.

«Es jūs lūdzu nosūtīt Mali uz rezervātu, kur tai būtu vieta klejošanai un kur tā varētu būt starp citiem savas sugas īpatņiem,» rakstīja Morisejs.

Akino birojs ceturtdien saņēma šo vēstuli un to izvērtē, sacīja prezidenta preses sekretāre.

Moriseja atbalstītā dzīvnieku tiesību organizācija «Cilvēki par ētisku izturēšanos pret dzīvniekiem» (PETA) vēlas nosūtīt Mali uz ASV rezervātu, kas paredzēts bijušajiem zoodārzu vai cirku ziloņiem, kuri ir veci, slimi vai ar īpašām vajadzībām.

Akino arī agrāk ir saņēmis lūgumus iejaukties, lai uzlabotu pirms 53 gadiem izveidotā Manilas zooloģiskā dārza iemītnieku dzīves apstākļus.

Zoodārza galvenais veterinārārsts Donalds Manalastass ceturtdien paziņoja, ka Mali, kuru zoodārzam 1980.gadā uzdāvināja Šrilanka pēc zilonenes vecāku bojāejas malumedniecībā, jūtas labi un ir vesela.

Atgādinām, ka Morisejs uzstājās Rīgā 2009.gada jūlijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu