Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu iemūžinās 360 grādu panorāmas foto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu laikā norvēģu fotogrāfs Eiriks Hellands Urke uzņems unikālas augstas izšķirtspējas 360 grādu panorāmas fotogrāfijas, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Līna Kārkliņa.

Lai kadrā ietvertu tūkstošiem svētku dalībnieku un skatītāju, fotogrāfijas tiks uzņemtas no koru koncerta Mežaparkā un deju koncerta Daugavas stadionā centrālajām vietām.

karums.lv

Šis projekts ir svētku atbalstītāja SIA «Rīgas piensaimnieks» piena produktu zīmola «Kārums» dāvana X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku visiem dalībniekiem un apmeklētājiem.

«Koru un deju koncerti ir kulminācija, kuros aizmirstas ilgstošie mēģinājumi, centieni pārvarēt bailes un nedrošību, lai varētu brīvi just savu balsi, dejas soli. Pēc svētkiem ir jūtams pacēlums. Tomēr tas ar laiku izbālē, tādēļ ikvienam ir nepieciešams kāds mazs stimuls, lai svētku sajūtas atgūtu,» vēstīja «Rīgas piensaimnieks» pārdošanas un mārketinga direktore Marija Koroļova.

Fotogrāfs atklāja, ka šis būs unikāls gadījums, kad vienā fotogrāfijā viņš centīsies iemūžināt tūkstošiem gavilējošu svētku dalībnieku un skatītāju. Tas būs profesionāli un tehniski liels izaicinājums, īpaši ņemot vērā šo svētku nozīmību Latvijas kultūrā.Norvēģu fotogrāfs ir pieredzējis 360 grādu panorāmas un «Gigapix» fotogrāfs.

Jau ziņots, ka X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki Rīgā ilgs līdz 11.jūlijam. Svētkos piedalīsies 30 975 dalībnieki, kuri pārstāvēs 1305 kolektīvus. Starp svētku dalībniekiem būs 12 687 koristi, 13 760 tautas deju dejotāji un 4528 citu skolu interešu izglītības kolektīvu dalībnieki.

Svētkus organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.Pirmo reizi svētku vēsturē tie iekļauti UNESCO svinamo dienu kalendārā 2010.-2011.gadam, svinot skolu jaunatnes svētku 50.gadadienu un to nozīmi Baltijas dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un pārmantošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu