«Trīs draugi» jeb stāsts par kādu mīlestību (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

26.aprīlī Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos Ē.M.Remarka stāsts par kādu mīlestību «Trīs draugi» Valda Lūriņa režijā. Romāna dramatizējumu veidojis Jānis Jurkāns, informē teātra pārstāve Zanda Borga.

Izrādes centrā ir trīs jauni puiši, kas pārdzīvojuši karu, – Roberts (Sandis Pēcis), Gotfrīds (Edgars Ozoliņš) un Oto (Kaspars Kārkliņš), kas dienas vada, pelnot sev iztiku, strādādami auto darbnīcā, bet vakaros dodas uz kafejnīcu «Internacionāle», kur, dzerot rumu, cenšas aizmirst pārdzīvotās kara šausmas. Kad Roberta dzīvē ienāk Patrīcija (Anete Berķe), puišu draudzība neizjūk – tā kļūst tikai stiprāka. Patrīcija maina ne tikai Roberta, bet arī pārējo puišu dzīvi. Īsta draudzība un patiesa mīlestība ir šī iestudējuma atslēgas vārdi.

«Starp Robertu un Patu pastāv ļoti neparasta mīlestība, jo viņi paši ir neparasti,» saka režisors Valdis Lūriņš. «Šajā darbā mīlestības vispār ir ārkārtīgi daudz, tikai ne visu Remarks ir noformulējis vārdos.

Ņemot vērā paša pārdzīvotās kara šausmas, var tikai apbrīnot, kā viņš ir saglabājis sevī tik daudz mīlestības

pret cilvēkiem un skaistumu.»

Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

Romāna darbība notiek 20. gadsimta 30. gados, režisors neko nav mēģinājis mainīt – par laikmetu atgādinās konkrētas lietas scenogrāfijā, mūzikā, deju soļos, kā arī aktieru kostīmos.

Tā kā liela daļa izrādes darbības notiek autodarbnīcā, uz skatuves atrodas arī kabriolets, kurā aktieri trauksies, matiem plīvojot un gaismām degot. «Jā, automašīna Kārlis ir neatņemama «Trīs draugu» sastāvdaļa,» pasmaida režisors.

Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

Izrādē iesaistīts plašs aktieru ansamblis – bez galvenajiem varoņiem lomās iejutīsies arī Sigita Jevgļevska, Ivars Krastiņš, Leons Leščinskis, Pēteris Lapiņš, Anita Kvāla, Ilze Būde, Everita Pjata, Jānis Dreiblats, Inese Jurjāne, Madara Melne, Laura Jeruma, Ģirts Lukevics, Viktors Ellers, Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.

Pie iestudējuma strādājuši arī komponists Valdis Zilveris, dzejnieks Jānis Peters, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un pianists Normunds Kalniņš. Videomateriālus sagatavojušas māsas Priedītes.

Iestudējumu iespējams noskatīties arī 27. aprīlī, 9., 12. un 22. maijā, kā arī 6. jūnijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu