Liepājas teātrī top «Trīs draugi» (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Liepājas teātris

26.aprīlī Liepājas teātrī paredzēta Valda Lūriņa veidotā Ērika Marijas Remarka romāna «Trīs draugi» iestudējuma pirmizrāde, informē teātra pārstāve Zanda Borga. Mūziku iestudējumam raksta komponists Valdis Zilveris, bet dziesmu tekstus - Jānis Peters.

Latvijā «Trīs draugi» iestudēti vairākkārt, arī Valda Lūriņa režijā – 1990. gadā Latvijas Nacionālajā teātrī. «Kad tu otrreiz atgriezies pie kāda darba, ieraugi tajā daudz jauna. Un tas jaunais ir tik interesants, ka ir vērts pie tā strādāt vēlreiz. Turklāt pašlaik Liepājas teātra aktieru sastāvs ir ideāls šā iestudējuma veidošanai,» stāsta režisors. «Remarkam tēli un tipāži ir ļoti dažādi, tāpēc iestudējumā spēlēs gan jaunie, gan vecākās paaudzes aktieri.»

Romāna darbība notiek 20. gadsimta 30. gados, taču tajā tiek risinātas tēmas, kas jebkurā laikā skar ikvienu no mums –

darbs ir patiesas mīlestības un īstas draudzības slavinājums.

«Remarks ļoti, ļoti mīlēja cilvēkus. Izlasot romānu «Rietumu frontē bez pārmaiņām», kas daļēji ir viņa biogrāfija, var tikai apbrīnot, kā viņš saglabājis mīlestību pret cilvēkiem un skaistumu,» min režisors.

Iestudējuma centrā ir trīs draugi – Roberts, Gotfrīds un Oto, kas savas dienas vada auto darbnīcā, mēģinot nopelnīt sev iztiku. Un tad Roberts satiek Patrīciju... Tas maina ne tikai viņa, bet arī pārējo puišu dzīvi.

Galvenajās lomās: Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš un Anete Berķe.

Pārējās lomās: Sigita Jevgļevska, Ivars Krastiņš, Leons Leščinskis, Pēteris Lapiņš, Anita Kvāla, Ilze Būde, Everita Pjata, Jānis Dreiblats, Inese Jurjāne, Madara Melne, Laura Jeruma, Ģirts Lukevics, Viktors Ellers, Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.

Iestudējumam scenogrāfiju veido Aigars Ozoliņš, kostīmus – Liene Rolšteina, horeogrāfiju – Alberts Kivlenieks, bet gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu