«Ragana» un «Runcis zābakos» viesosies Nacionālajā teātrī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

21. aprīlī Liepājas teātris ar izrādēm «Runcis zābakos» (plkst.12) un «Ragana» (plkst.19) viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī, informē Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.

Lai arī pasaka par viltīgo Runci sarkanajos zābaciņos, kurš palīdzēja savam saimniekam iegūt gan mantu, gan princesi par sievu, ir zināma ikvienam, izrādes laikā gaidāmi arī dažādi pārsteigumi. Iestudējumu īpašu padara tas, ka uz skatuves līdzās aktieriem darbojas arī lelles, no kurām galvenā ir pats Runcis.

Skats no Liepājas teātra izrādes "Runcis zābakos"
Skats no Liepājas teātra izrādes "Runcis zābakos" Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

Lomās iejutīsies Kaspars Kārkliņš, Marģers Eglinskis, Edgars Pujāts, Madara Melne, Gatis Maliks un Pēteris Lapiņš.

Plkst.19 aktieri Inese Kučinska, Egons Dombrovskis un Kaspars Gods izdzīvos kaislības senlaiku garā iestudējumā «Ragana». Iestudējumu veidojis režisors Dž.Dž.Džilindžers – tas izpelnījies gan skatītāju mīlestību, gan kritiķu atzinību. Izrāde tikusi nominēta Spēlmaņu nakts balvai piecās nominācijās. Par Sievas lomu Inese Kučinska saņēmusi gan 2010./2011. gada Spēlmaņu nakts balvu, gan Nordea bankas lielā skatītāju balsojuma balvu nominācijā «Gada aktrise». Šajā balsojumā iestudējums atzīts arī par pagājušās sezonas labāko izrādi.

Lugas un izrādes centrā izvirzīta sieviete, viņas apzinātās un neapzinātās vēlmes.

Spilgti tiek atklāts, kas notiek ar cilvēku, kad viņš nokļuvis kaislību varā.

Izrādes veidotāji akcentējuši – noteiktos apstākļos jebkurā sievietē var pamosties ragana.

«Skaists stilizācijas paraugs, kur kā izkāpuši no ekspresionistu mēmā kino mīlas trīsstūra dalībnieki spēlē savu tumšo kaislību rosinātās spēles. Aktrisei Inesei Kučinskai šī loma prasa drosmi un spēju nekaunēties, un tikai Kučinska spēj monstrozajā radījumā atstāt tik daudz vietas mīlestībai, sāpēm un ilgām,» par iestudējumu teikusi teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska.

Uz abiem iestudējumiem jau iespējams iegādāties biļetes gan teātra, gan «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu