Latviešu baletdejotāju gaitas pasaulē (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNO

Latvijas Nacionālā baleta vadošais solists Raimonds Martinovs šā gada 24. un 25. aprīlī piedalīsies pasaules baleta zvaigznes Uļjanas Lopatkinas - Sanktpēterburgas Marijas teātra primabalerīnas, Krievijas tautas mākslinieces, daudzu prēmiju ieguvējas - galā koncertā Maskavā, informē LNO pārstāve Katrīna Leiškalne.

Raimonds Martinovs LNO baleta trupas sastāvā ir kopš 2000.gada, 2005.gadā kļūstot par Starptautiskā Ņujorkas baleta konkursa diplomandu, 2007.gadā - par Spēlmaņu nakts balvas laureātu kā Gada baleta mākslinieks, un 2008.gadā ieguvis bronzas medaļu I Starptautiskajā Dienvidāfrikas baleta konkursā. Raimonds Martinovs saņēmis arī Latvijas Gāzes Gada balvu operai kā labākais baleta solists (2011). Ar LNO baleta trupu viesojies Lielbritānijā, Izraēlā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Portugālē, Vācijā, Šveicē u.c. valstīs.

28. aprīlī Latvijas Nacionālā baleta zvaigžņu pāris Raimonds Martinovs un Elza Leimane-Martinova uzstāsies Igaunijas Nacionālās operas Starptautiskajā baleta zvaigžņu Galā koncertā.

Elza Leimane-Martinova ir LNO baleta trupas soliste kopš 2001.gada un daudzu starptautisku konkursu dalībniece un laureāte. 2006. gadā apbalvota ar Spēlmaņu nakts balvu kā Gada baleta māksliniece pirmā plāna lomā par marķīzes de Merteijas un Žizeles lomām. Uzstājusies Lielbritānijā, Izraēlā, Portugālē, Zviedrijā, Francijā, Norvēģijā, Somijā, Dānijā, Holandē, Vācijā, Luksemburgā, Šveicē, ASV, Itālijā, Dienvidāfrikā u.c. Elza Leimane-Martinova ir saņēmusi Latvijas Gāzes Gada balvu operai kā labākā baleta soliste (2011).

Šā gada februāra beigās, televīzijas kanāla «Kuļtura» programmas ietvaros, Mossovet teātrī tika filmēta baleta izrāde «Kastings» ar Allas Sigalovas veidoto horeogrāfiju, kur Mihaila Novikova lomā iejutās Latvijas Nacionālā baleta solists Aleksejs Avečkins. Abi mākslinieki ir sadarbojušies arī iepriekš, un līdzšinējo horeogrāfes un baletmeistara kopdarbu pašmāju skatītāji ir varējuši novērtēt izrādē «Dzeltenais Tango», kas savu pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā piedzīvoja 1998.gadā.

Savukārt Latvijas Nacionālā baleta dejotāja Viktorija Jansone ar panākumiem uzstājās prestižajā baleta Galā koncertā Londonā, kas norisinājās marta sākumā.

Turpinot veiksmīgo sadarbību ar tuvējo kaimiņvalstu opernamiem, 9.martā Lietuvas Nacionālajā operas un baleta teātrī viesojās Sabīne Guravska, atveidojot princeses Auroras lomu Pētera Čaikovska baletā «Apburtā princese». Par izcilu sniegumu šajā lomā Sabīne Guravska tika nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai kā «Gada baleta māksliniece» (2010).

Vēl viens LNO talants - Margarita Demjanoka no 21. marta līdz 8. aprīlim, dosies viesizrādēs uz Spāniju un Portugāli, pievienojoties Sanktpēterburgas dejotāju grupai. Margarita Demjanoka kopā ar Rīgas baleta trupu un arī citām baleta kompānijām līdz šim ir koncertējusi daudzās pasaules valstīs - Vācijā, Holandē, Somijā, Francijā, Anglijā, ASV, Dānijā, Krievijā, Austrijā, Beļģijā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu