Spēlē "Jaunie Rīgas sargi" uzvarējusi komanda "Āpši" (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piedzīvojumu un izaicinājuma spēles "Jaunie Rīgas sargi" finālā sevi kā veiklākos, saliedētākos un zinošākos "Jaunos Rīgas sargus" pierādījusi un uzvarējusi komanda "Āpši" no Dobeles Valsts ģimnāzijas.

Uzvarētāju komanda kā galveno balvu saņēma iespēju piedalīties komandas saliedēšanas nometnē Sardīnijā, Itālijā.

Otro vietu "Jaunie Rīgas sargi" spēlē ieguva Aizkraukles novada ģimnāzijas komanda "Galaktika", bet trešajā vietā ierindojās komanda "Seši jūras mezgli" no Liepājas rajona Pāvilostas vidusskolas.

Komandas saņēma veicināšanas balvas no spēles atbalstītājiem, un pasākumā spēles finālistus sveica Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Jaunsardzes centra vadība, Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestris un filmas "Rīgas sargi" režisors Aigars Grauba un aktieri.

Spēli vadīja atraktīvais mūziķis Kaspars Zlidnis.

No 2008.gada septembra līdz maijam vairāki tūkstoši Latvijas jauniešu un viņu atbalstītāji dzīvoja spēles "Jaunie Rīgas sargi" laikā. Viņi izspēlēja vēsturiskos notikumus, kādi risinājās pirms 90 gadiem, kad latvieši veidoja savu armiju. Tika piedzīvotas četras spēles kārtas un izbaudītas dažādas grūtības pakāpes. Finālā 12 saliedētākās, motivētākās un stiprākās komandas īstenoja misiju "Torņakalna operācija", informēja Romanova.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu un Latvijas iestāšanās NATO piekto gadadienu, spēles "Jaunie Rīgas sargi" finālā piedalījās komandas no Rīgas, Saldus, Liepājas, Dobeles, Aizkraukles, Jelgavas, Gulbenes, Valkas, Ogres, Jēkabpils un Madonas rajoniem, kuras spēles pusfinālā savā reģionā ieguvušas pirmās trīs vietas.

Fināla spēlē katra no 12 finālistu komandām bija kā labākā izlūku vienība no 12 dažādiem armijas kājnieku pulkiem, kādi bija jaunizveidotajā Latvijas armijā. Katrs no šiem pulkiem nāca no sava Latvijas reģiona, tieši tāpat kā komandas tagad. Pēc vēstures materiāliem katra komanda bija izveidojusi sava pulka unikālu un oriģinālu karogu, ar kuru tā devās sarežģītajā misijas uzdevumā, kas balstīts Brīvības cīņu leģendā. Komandas veica izlūkošanas uzdevumu, kādu varēja būt veikuši karavīri 1919.gada 10.novembrī, kas savukārt sekmēja Pārdaugavas atbrīvošanu no Bermonta karaspēka 11.novembrī. Toreiz bija citi apstākļi, pat cits gadalaiks, bet misijas uzdevumi bija līdzīgi, kādus paveica spēles "Jaunie Rīgas sargi" dalībnieki.

Piedaloties interaktīvajā spēlē un izmantojot piedzīvojumu izglītības metodiku, jaunieši saistošā veidā apguva vēsturi, valsts aizsardzības un drošības politikas jautājumus, kas veicina jauniešu patriotisma apziņas stiprināšanu.

Spēli "Jaunie Rīgas sargi" organizēja Aizsardzības ministrijas Jaunsardzes centrs, valsts aģentūra "Tēvijas sargs" un Nacionālie bruņotie spēki.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu