Radiohead pirmie arī Amerikā! (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu eksperimentālā rokgrupa Radiohead ar savu jaunāko studijas veikumu "In Rainbows" šonedēļ iekarojusi arī ASV "Billboard 200" topa virsotni.

Jau rakstījām, ka plate, kas digitālā formātā klausītājiem bija pieejama jau kopš pagājušā gada oktobra grupas interneta mājas lapā, turklāt par cenu, ko varēja izvēlēties katrs interesents pats, izdota arī fiziskā skaņas nesējā. Šonedēļ jau tā debitējusi Apvienotās Karalistes albumu topa pirmajā vietā, apkopojot pārdoto ierakstu datus, tā izrādījusies arī pieprasītākā mūzikas "prece" ASV.

Albums pārdots 122 000 eksemplāru, kas ir gandrīz trīs reizes mazāk nekā iepriekšējais studijas veikums "Hail to the Thief", kas pirmajā nedēļā tika pārdots 300 000 un debitēja 3. vietā.

Kaut, protams, šāda salīdzināšana nav īsti godīga, jo, kā jau minēts, "In Rainbows" sākotnēji bija pieejams "Radiohead.com" digitālā formātā par brīvi izvēlētu cenu.

Pagājušās nedēļas līdere Mērija Dž. Blaidža (Mary J. Blige) ar "Growing Pains" (Geffen) noslīdējusi uz 3. pozīciju, palaižot pa priekšu gados jaunāko konkurenti - Alīšu Kīzu (Alicia Keys) ar "As I Am".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu