Mārtins Skorsēze saņems Džeka Valenti balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Kinokompāniju asociācija (MPAA - Motion Picture Association of America) piešķirs Džeka Valenti balvu amerikāņu režisoram Mārtinam Skorsēzem, vēsta izklaides industrijas vietne "The Hollywood Reporter".

Balvu, kas tiek piešķirta kino veidotājiem "par kalpošanu cilvēcei un sabiedrībai", Skorsēzem pasniegs īpašā ceremonijā 21.aprīlī. Kā paskaidroja asociācijas priekšsēdētājs Dens Glikmens, ievērojamais amerikāņu režisors "desmitiem gadu savās filmās un dzīvē kalpoja par paraugu ārkārtējai kopības izjūtai".

Džeks Valenti, kas bija pazīstams arī kā "Holivudas tēvs", ienāca amerikāņu kinoindustrijā 1966.gadā. Viņš bija ASV Kinokompāniju asociācijas priekšsēdētājs gandrīz 40 gadus. Par pirmo Valenti balvas laureātu 2007.gadā kļuva Klints Īstvuds.

Mārtins Skorsēze ir pazīstams ar tādiem Holivudas grāvējiem kā "The Departed" ("Atkritēji"), "Gangs of New York," ("Ņujorkas bandas") un kinoklasikas šedevriem "Taxi Driver" ("Taksists"), "Goodfellas" ("Labie puiši") un "Raging Bull" ("Satrakotais vērsis"). Tuvākajā laikā viņš plāno uzņemt filmu "Silence" par kristiešu vajāšanu Japānā 17.gadsimtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu