Dokumentālo filmu attīstīšanai un ražošanai piešķir Ls 148 716 (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālais kino centrs dokumentālo filmu projektu konkursā, kas paredz dokumentālo filmu attīstīšanu un ražošanu, atbalstījis 14 projektus, kuru kopējā summa ir 148 716 lati, kas ir 21% no kopējās pieprasītās summas.

Kopumā konkursam tika pieteikti 46 projekti ar kopējo pieprasījuma summu 725 341 lats, no kuriem projektu prezentācijai tālāk tika izvirzīti 24 dokumentālo filmu projekti.

No konkursā iesniegtajiem dokumentālo filmu projektiem lielākā naudas summa - 25 000 latu - piešķirti režisores Ilonas Brūveres filmas "Versija Vera" filmēšanai un filmēšanas pabeigšanai, kas top studijā "Kinolats".

Režisora Askolda Saulīša filmas "Bermontiāde" pabeigšanai piešķirti 22 250 lati, 18 000 latu piešķirti režisores Lailas Pakalniņas filmas "Pa Rubika celiņu" filmēšanai un filmēšanas pabeigšanai, 13 466 lati piešķirti režisores Dzintras Gekas filmas "Latvieši-1937-Latiši" pabeigšanai, 11 000 latu piešķirti režisora Dzintara Dreiberga filmas "Padoties aizliegts!" pabeigšanai un režisora Roberta Rubīna filmas "Kā klājas, Rūdolf Ming?" pabeigšanai.

Savukārt pa 10 000 latu piešķirti režisora Pētera Krilova filmas "Lietus un vēji" filmēšanas pirmajam posmam un 15 dažādu režisoru veidotās filmas "15 stāsti par jauno" ražošanas sagatavošanai.

Režisora Dāvja Sīmaņa filmas "Pēdējā tempļa hronikas" filmēšanas pirmajam posmam piešķirti 7000 lati, pa 5000 latiem piešķirti režisora Igora Lingas filmas "Savējie sapratīs" ražošanas sagatavošanai un režisores Aija Bley filmas "Gaišie ļaudis" projekta attīstīšanai, savukārt pa 4000 latiem piešķirti režisora Daiņa Kļavas filmas "Un džess" pabeigšanai un režisores Ilzes Ramānes filmas "Vecmāmiņu koris" pabeigšanai, bet 3000 lati piešķirti režisores Mairas Dobeles filmas "Zupa" pabeigšanai.

Dokumentālo filmu konkursa ekspertu komisijas un Nacionālā kino centra pārstāve Zanda Dūdiņa informēja, ka konkursam tika iesniegti ļoti daudzi kvalitatīvi tēmu pieteikumi, kā arī ļoti daudzi jau labi izstrādāti projekti.

"Aiz strīpas palika daudzi labi projekti, kas bija pelnījuši atrasties atbalstāmo filmu sarakstā, taču tāda ir dzīve," sacīja Dūdiņa.

Jau ziņots, ka Nacionālais kino centrs šogad no valsts budžeta līdzekļiem atbalstījis spēlfilmu un animācijas filmu projektus. Centra rīcībā kopumā bija 1 151 172 lati spēlfilmu, animāciju un dokumentālo filmu projektu atbalstīšanai.

Kopumā tika iesniegti pieci spēlfilmu projekti par kopējo summu 1 204 585, bet konkursā piešķirti tika 812 430 lati, kas tika sadalīti uz visām piecām spēlfilmām, tai skaitā vienam starpvalstu kopražojumam.

Animāciju filmu projektu konkursā tika pieteiktas astoņas animācijas filmas ar kopējo pieprasīto summu 386 294 latiem, bet konkursā tika atbalstītas sešas animācijas filmas, tai skaitā divu pilnmetrāžas starpvalstu kopražojumi, kuru kopējā summa ir 190 026 lati.

Spēlfilmu un animāciju filmu projektu konkursā finansiāls atbalsts tika sniegts ražošanā esošu Nacionālā kino centra iepriekš finansētu pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu animācijas filmu ražošanas turpināšanai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu