Egona Dombrovska jubilejas nedēļa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Liepājas teātra arhīvs

2.martā viens no Liepājas teātra iemīļotākajam aktieriem Egons Dombrovskis svinēs savu 40 gadu jubileju. Tāpēc teātris ir sagādājis svētkus arī viņa talanta cienītājiem – no 28. februāra līdz 6. martam ir izsludināta aktiera jubilejas nedēļa, informē teātra pārstāve Zanda Borga.

Šīs nedēļas laikā tiks spēlētas tikai tās izrādes, kurās piedalās gaviļnieks: «Pīļu medības», «Pidžama sešiem», «Ragana», «Ģimenes lietas» un «Pūt, vējiņi!», bet 2. martā, tieši savā dzimšanas dienā, aktieris atveidos vienu no savām vismīļākajām lomām – Janu krimināltrilllerī «Killlera dienasgrāmata», kas izsludināta kā mākslinieka jubilejas izrāde.

«Killlers man ir īpaša izrāde. Vispār man nepatīk svinēt dzimšanas dienas, bet, kad paziņoja, ka dzimšanas dienā man būs jāspēlē, uzreiz izlēmu par Killleru. Spēlējot šo izrādi, es nejutīšos vientuļš, jo tajā pašā nedēļā dzimšanas diena ir gan lugas autoram Denijam Kingam, kura daiļrade man ļoti patīk, gan režisoram Dž.Dž. Džilindžeram. Tā kā es nebūšu vienīgais jubilārs - visi kopā sumināsim arī Džili un Kingu,» nosmej Egons.

«Killlera dienasgrāmata» Liepājas teātra repertuārā atrodas jau piecus gadus – pirmizrādi tā piedzīvoja 2007. gadā un ir ieguvusi savu uzticīgo fanu pulciņu.

«Protams, Jans ir mainījies. Janam ir četrdesmit gadi, viņš sāk novecot,» smej Egons. «Taču viņš noteikti šo piecu gadu laikā ir kļuvis gudrāks».

Par Jana lomu Egons Dombrovskis saņēma 2006./2007. gada «Spēlmaņu nakts» balvu nominācijā «Gada aktieris».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu