Ko šonedēļ ir vērts redzēt kinoteātros (20-26.marts) (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Es arī gribētu būt kā Klints Īstvuds - aktieris, režisors, skarbais vecis, vecs mūdzis utt. Aktieris jau 53 gadus, režisors 37 gadus un vēl piedalās paša režisētās filmās kā galvenās lomas atveidotājs - amerikāņu kino leģenda un pelnīti. Kinoafiša

Filmas "Gran Torino" personāžs Volts Kovaļskis ir pensionēts un neapmierināts Detroitas autorūpnīcas darbinieks ar rasistisku skatu uz savu Ameriku, viņam garšo aliņš un viņš tur savu ieroci pielādētu visādiem dzīves gadījumiem. Atsauce uz Klinta Īstvuda savulaik populāro Dirty Harry epopeju ir adekvāta, jo filmas sižets ātri vien liek secināt, ka pensionēts ir tikai autorūpnīcas strādnieks, bet ne pats Netīrais Harijs. Volta Kovaļska personāža ikdiena ir veca vīra burkšķēšana un sava personiskā īpašuma neaizskaramības apziņa, uzskatāmi demonstrējot, ka jebkura indivīda tiesības brīvi pārvietoties beidzas līdz ar iekāpšanu viņa mājas zālājā. Filma "Gran Torino" aizskar vairākas tēmas, kas ir vecas kā pati cilvēce, - kā tikt ar sevi galā dzīves norietā, kā reaģēt uz jaunā gadsimta reālijām, ko nozīmē būt iecietīgam pret citādi domājošajiem, emigrantiem utt. Lai arī filma nepiedāvā precīzas atbildes uz sarežģītajiem jautājumiem, ir skaidrs, ka Netīrais Harijs ir atgriezies - vecs un kašķīgs, tomēr vēl arvien spējīgs noticēt tam, ka jebkurā cilvēkā mīt kaut kas labs... Vērtējums: ir vērts redzēt!

Pārsteigumu filmā "Mārlijs un es" nav, tāpat kā jēdzīga sižeta - ieraugot filmas plakātu, nerodas šaubas, ka gaidāma triviāla komēdija tipiskā Holivudas garā. Ja tev ir suns, tad asariņas nobirdināšana ir jau ieplānota. Bērniem filma nav domāta, jo ir par sarežģītu izprast divu cilvēku savstarpējo attiecību ķīmiju, pat ja tā atainota pietiekoši reālistiski, bez sitkoma piegaršas. Filmas vienīgā vērtība - Ouvens Vilsons un Dženifera Enistone. Vērtējums: garlaicīgs stāsts.

"Izredzētie" ir pārcilvēki ar īpašiem talantiem, kurus "medī" kāda īpaši neģēlīga organizācija. Izklausās pazīstami, vai ne? Pie mums demonstrētais seriāls "Heroes" ir visnotaļ labs piemērs. Filmā ir veiksmīgi specefekti, bet pārāk straujš sižets, kas biežāk traucē, nekā rada trauksmainu līdzpārdzīvojumu. Jāatzīstas, ka neguvu atbildi uz vienīgo jautājumu, kas tirda, skatoties līdzīga rakstura filmas (1978.gada "The fury" vai "Scanners" 1981.g.) - kas viņi ir, šie pārcilvēki? Jā, zināms, ka viņi ir nacistu eksperimentu jaunā paaudze, kurus mistiskā "armija" vēlas par superkaravīriem. Jā, viņi spēj nolasīt cilvēka domas, pārvietot priekšmetus ar telekinēzes spējām utt. Filma provocē kategoriskas atziņas - "Izredzētie" nav "Sargi" (Watchmen). Ne tuvu tam. Vērtējums: ja nav ko darīt...

Kino "Rīga" demonstrē komēdiju "Go Go stāsti", kas aizvedīs uz bezbēdīgā Reja Rubija žilbinošo paradīzi pašā Manhetenas centrā ar satriecošām meitenēm, reibinošiem dzērieniem, skaļu mūziku un neremdināmu kaisli. Uz ekrāna vērojama alternatīva ikdienas rutīnai un spilgts piemērs, kā var dzīvot un priecāties gan labos, gan sliktos laikos.

Manhetenas striptīzkluba īpašniekam Rejam Rubijam ar harismu vairs nepietiek - klubs ir bankrota priekšā. Negantā saimniece prasa nekavējoties samaksāt īri par pagājušajiem četriem mēnešiem, dejotājas draud pieteikt streiku, un Reja brālis Džonijs vīzdegunīgi atsakās turpināt finansēt viņa biznesu. Vienīgā cerība ir uzvara loterijā - un Rejs ir pārliecināts, ka šoreiz viņam paveiksies, īpaši tādēļ, ka viņš ir iegādājies veselu kaudzi loterijas biļešu. Viss notiek pēc plāna, atliek vien atrast rūpīgi noglabāto vinnējušo biļeti. Vērtējums: ir vērts redzēt kā Vilems Defo dzied.

Filmai "Nekā personīga" piedien oldskūla šarms ar augsti kvalificētu spiegu piedzīvojumiem multinacionālo korporāciju pasaulē. Džūlija Robertsa un Klaivs Ovens bija lieliski filmā "Closer", bet pēdējais darbs kopā nav pārāk veiksmīgs. Lentei pietrūkst pavisam nedaudz – spēcīgāka scenārija un režisora, kurš spētu meistarīgi sapīt rafinēto spiegu ikdienu ar viegli pazaudējamo, smalko sajūtu, kas ļauj diviem cilvēkiem atrast laimi mīlestībā. Vērtējums: filma nav garlaicīga, bet līdz galam nepārliecina. Kinoafiša

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu