Filma «Titāniks» - Valentīndienā TV3

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / TV3

14.februāra vakarā plkst.21 TV3 baudiet skatītāko un aizkustinošāko mīlestības atklāsmi filmā «Titāniks», kur galvenajā lomā redzēsiet lielisku duetu – Leonardo di Kaprio un Keitu Vinsletu, informē TV3 pārstāve Marta Zandersone.

Aizkustinošais mīlas stāsts

Visu mīlētāju dienas vakarā atklāsies Leonardo di Kaprio un Keitas Vinsletas attēloto varoņu mīlestība filmā «Titāniks». Stāsts visiem zināms - pirmajā braucienā dodas pasaules lielākais kuģis «Titāniks», uz tā klāja tūkstošiem cilvēku ar cerībām un bailēm gaida nokļūšanu galamērķī Amerikā.

Visu starpā ir nabadzīgs mākslinieks Džeks un skaistā un bagātā Roza, kurai apnikusi vecāku ārišķīgā un liekulīgā pasaule. Mirklī, kad kuģa ceļā nokļūst milzīgs leduskalns, Rozas un Džeka romantiskais piedzīvojums pārvēršas cīņā par izdzīvošanu… Šis nosaucams par vienu no aizkustinošākajiem mīlas stāstiem.

Interesanti fakti

Foto: Publicitātes foto / TV3

Lūk, vēl dažādi interesanti fakti par šo filmu - lielāko daļu kuģa dekorāciju būves veica vai pārraudzīja «White Star Line» – uzņēmums, kurš savulaik iekārtojis un mēbelējis kuģi «Titāniks».

Bet, uzņemot gaiteņa ainu, kurā ūdens gāžas pa durvīm, Kamerons konstatēja, ka ar 150 000 litru ūdens ir par maz, un pieprasīja apjomu trīskāršot. Dekorācijas bija jāpārbūvē, lai tās izturētu papildu svaru. Interesanti, ka okeāns, kurā lēca statisti, lielākoties nepārsniedza 90 centimetru dziļumu.

Foto: Publicitātes foto / TV3

Runājot vēl par filmēšanas aizkulisēm, visas ārskatu ainas ar saulrietu tika uzņemtas «Fox» Kalifornijas līča studijā Meksikā. Speciāli šai filmai izbūvēja īpašu filmēšanas laukumu, jo neviena studija nebija gana liela, lai tajā varētu novietot milzīgo kuģa kopiju gandrīz dabiskā lielumā.

Foto: Publicitātes foto / TV3

Par Rozas atveidotājām

Keita Vinsleta bija viena no retajām aktrisēm, kas ūdens ainās nevēlējās valkāt hidrotērpu, tādēļ viņa saķēra plaušu karsoni un gandrīz pameta darbu, tomēr Dž.Kamerons viņu pierunāja palikt. Savukārt aktrise Glorija Stjuarte, kura atveidoja Rozu vecumdienās, filmēšanas laikā bija tikai 86 gadus veca. Tas īsti nederēja, jo filmā Rozai ir 101 gads, tādēļ G.Stjuarti mākslīgi padarīja vecāku ar grima palīdzību. Kā jau sievietei piedienas, tas viņu it nemaz nesajūsmināja.

Filma dārgāka par kuģi

200 miljonus dolāru vērtā filma izmaksāja vairāk nekā pats kuģis «Titāniks». 1910.-1912. gadā kuģa būvei iztērēts pusotrs miljons mārciņu. Tolaik šī summa bijusi pielīdzināma 7,5 miljoniem dolāru, bet 1997.gadā 120-150 miljoniem dolāru. Vai ieguldījums filmā atmaksājies? Ja skatās uz balvām, ko tā saņēmusi, tad tā vis nevarētu teikt, jo «Titāniks» ir filma, kas izvirzīta «Oskara» balvai vislielākajā skaitā kategoriju (14 nominācijas), nesaņemot nevienu balvu par aktierspēli. Tomēr ne jau balvas un filmēšanas izmaksas padarījušas «Titāniku» par skatītāko mīlas stāstu pasaulē…


Īpašā Valentīna dienas programma ar filmu «Titāniks» visiem mīlētājiem 14.februārī plkst. 21 TV3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu