Jauna latviešu veidotā filma "Mazie laupītāji" (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 27.marta Latvijas kinoteātros būs skatāma jaunā latviešu veidotā piedzīvojumu komēdija visai ģimenei "Mazie laupītāji", informēja "Acme Film" pārstāvis Oskars Killo.

27.martā notiks filmas "Mazie laupītāji" pirmizrāde Latvijā, taču savu starptautisko pirmizrādi filma piedzīvoja februāra sākumā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur notika 59.starptautiskais filmu festivāls "Berlināle".

"Mazos laupītājus" veidojusi filmu studija "F.O.R.M.A.", kas skatītājiem jau pazīstama ar filmu "Ūdensbumba resnajam runcim". Filmas uzņemšana notika Rīgas parkos un Vecrīgas ieliņās, Rīgas Kinostudijas paviljonos, vienā no Latvijas bankām, kā arī Kandavas pagasta "Indānu" mājās. Jaunā spēlfilma "Mazie laupītāji" tapusi kā Latvijas un Austrijas kopražojums. Filmas režisors ir Armands Zvirbulis, scenārija autors - Māris Putniņš, bet producents ir Gatis Upmalis.

Filmas "Mazie laupītāji" pamatā ir stāsts par ģimeni, kuru banka kredīta parādu dēļ izliek no jaunā dzīvokļa, un viņi spiesti patverties pie vecvecākiem laukos. Ģimenes bērni - piecgadīgais puika Robis un septiņgadīgā meitene Luīze -, nokļuvuši laukos, izplāno bankas aplaupīšanu, kas izraisa virkni interesantu un negaidītu notikumu.

Mazos laupītājus atveidos Gustavs Voldemars Vilsons un Zane Leimane - meitene skatītājiem pazīstama kā jaunākā māsiņa no "Ūdensbumbas resnajam runcim". Bīstamo, bet komisko bankas apsargu lomās iejutīsies Artūrs Skrastiņš un Juris Žagars. Bankas direktora lomu atveidos austriešu aktieris Karls Markovics. Tāpat jaunajā filmā piedalās Aija Dzērve, Imants Strads, Gunārs Placēns, Skaidrīte Putniņa un Gundars Āboliņš.

Karlu Markovicu latviešu skatītāji pazīst no iemīļotā seriāla "Komisārs Reksis", kurā viņš tēloja mazu un žiperīgu kriminālpolicistu, kurš strādāja kopā ar Mozeru. Starptautisku slavu aktierim pagājušogad atnesa Austrijas-Vācijas kopražojuma filma "Naudas viltotāji" ("The Counterfeiters"), kurā Markovics atveidoja galveno lomu. Pērn šī filma saņēma "Oskaru" iekārotajā labākās ārzemju filmas kategorijā.

Filmas režisors Zvirbulis jau veiksmīgi sevi pieteicis spēlkino, jo kopā ar režisoru Uldi Pūcīti 1998.gadā tika radīta filma "Izpostītā ligzda", kas saņēma "Lielo Kristapu" kā labākā spēlfilma.

Līdz šim Zvirbulis plašāk bijis pazīstams kā ilggadējs televīzijas raidījuma "Kas notiek Latvijā?" tiešā ētera režisors. Pēc neatkarības atjaunošanas viņš viens no pirmajiem attīstījis daudzsēriju filmu konceptu ar filmu "Rīgas gambīts". Zvirbulis ir arī pieredzes bagāts televīzijas seriālu režisors - jau vairākus gadus ar augstiem reitingiem lepojas seriāls "Saldais pārītis".

Bagātu pieredzi režisors guvis, strādājot kā otrais režisors pie filmām "Rīgas sargi" un "Negribu, negribu, negribu". Viņš sevi pierādījis arī kā spējīgs montāžas režisors un pagājušogad saņēmis "Lielo Kristapu" kā labākais montāžas režisors par dokumentālo filmu "Džona Doredo sala".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu