Visvairāk "NME" balvu nomināciju saņem Oasis (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu rokgrupa Oasis nominēta septiņām "New Musical Express" balvām, tostarp arī kā sliktākā grupa.

Tāpat Oasis nominēta labākās koncertgrupas un labākās britu grupas kategorijā, tās albums "Dig Out Your Soul" - labākā albuma kategorijā, bet videoklips "The Shock Of The Lightning" - labākā video kategorijā. Savukārt Oasis ģitārists Noels Galahers ticis pie divām individuālām nominācijām - gada varoņa un vislabāk ģērbtās slavenības kategorijā.

Pats Galahers to komentēja šādi: "Septiņas nominācijas? Un tas ir viss? Es vienmēr esmu zinājis, ka pienāks laiks un es tikšu atzīts par pasaulē vislabāk ģērbto cilvēku."

Amerikāņu rokgrupa Kings of Leon ir nominēta četrās kategorijās, tostarp arī labākās starptautiskās grupas un labākā singla kategorijā.

Pagājušā gada labākā britu grupa Muse par šā statusa saglabāšanu šogad sacenšas ar "Oasis", "Radiohead", "Bloc Party" un "The Last Shadow Puppets". Šogad Muse ir nominēta arī labākās koncertgrupas un labākā DVD kategorijā.

"New Musical Express" balvu pasniegšanas ceremonija jau gadiem ilgi ir saņēmusi visai pretrunīgus vērtējumus, taču tagad tiek kritizēta par konformismu.

Kopš 2003.gada nenopietnākās balvas tādās kategorijās kā seksīgākais vīrietis un sieviete, vislabāk un vissliktāk ģērbtā slavenība ir parādījušās un pazudušas no kategoriju saraksta vairākas reizes.

Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs pēdējos četrus gadus pēc kārtas ir ticis atzīts par gada ļaundari, un arī šogad šajā kategorijā viņš "sacenšas" ar savu bijušo sāncensi, kādreizējo ASV prezidenta kandidātu Džonu Makeinu un Lielbritānijas premjerministru Gordonu Braunu.

Pagājušajā nedēļā inaugurētais ASV prezidents Baraks Obama iekļuvis gada varoņa nomināciju sarakstā.

Neraugoties uz četrām "Brit Awards" nominācijām, Coldplay albums "Viva La Vida or Death and All His Friends" ir nominēts kā gada sliktākais albums. Par šo balvu Coldplay "cīnās" ar angļu grupas Razorlight albumu "Slipway Fires". Razorlight tāda paša nosaukuma debijas albums šajā kategorijā bija nominēts arī pagājušajā gadā, taču "zaudēja" Robijam Viljamsam.

Grupas Razorlight dziedātājs Džonijs Borels līdzās Eimijai Vainhausai, Pītam Dohertijam, Ketijai Perijai un Brendonam Flauversam "cīnās" arī par sliktāk ģērbtās slavenības statusu.

Balvu ieguvēji tiks paziņoti "Shockwaves NME Awards 2009" balvu pasniegšanas ceremonijas laikā, kas 25.februārī notiks Londonas Brikstonas akadēmijā.

2009.gada "New Musical Express" nomināciju saraksts:

Labākā britu grupa:

"Bloc Party"

"The Last Shadow Puppets"

"Muse"

"Oasis"

"Radiohead"

Labākā starptautiskā grupa:

"Crystal Castles"

"The Killers"

"Kings Of Leon"

"MGMT"

"Vampire Weekend"

Labākais solomākslinieks:

Ladyhawke

Lora Mārlinga

"Lightspeed Champion"

"Jay-Z"

Pīts Dohertijs

Labākā jaunā grupa:

"Glasvegas"

"Late Of The Pier"

"MGMT"

"Vampire Weekend"

"White Lies"

Labākā koncertgrupa:

"The Killers"

"Kings Of Leon"

"Muse"

"Oasis"

"Radiohead"

Labākais albums:

Grupas "Bloc Party" albums "Intimacy"

Grupas "Glasvegas" albums "Glasvegas"

Grupas "The Killers" albums "Day & Age"

Grupas "Kings Of Leon" albums "Only By The Night"

Grupas "Oasis" albums "Dig Out Your Soul"

Labākais video:

Grupas "The Last Shadow Puppets" klips "My Mistakes Were Made For You"

Grupas "Late Of The Pier" klips "Heartbreak"

Grupas "Oasis" klips "The Shock Of The Lightning"

Grupas "Radiohead" klips "House Of Cards"

Grupas "Vampire Weekend" klips "A-Punk".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu