Ēcis debitē Liepājā ar «Adventu Silmačos»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

13.janvārī plkst.19 Liepājas teātrī notiks pirmā šā gada pirmizrāde - Laura Gundara lugas «Advents Silmačos» iestudējums Ģirta Ēča režijā, informē teātra pārstāve Zanda Borga.

Režisora skatījumā lugas darbība notiek 1939.gada ziemā - trijās pirmssvētku dienās, kad mājās atkal sabraukuši skroderi, lai palīdzētu Silmaču mājas ļaudīm gatavoties Ziemassvētkiem.

Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

Un, tā kā ir ļoti auksti - visu izrādes laiku uz skatuves patiešām snieg arī sniegs -, galvenā darbība notiek pirtiņā, kur lugas varoņi ieskrien, lai sasildītos, draudzīgi aprunātos vai savērptu kādu intrigu. Taču skatītāji paralēli darbībai pirtiņā varēs vērot arī to, kas notiek sniegotajā Silmaču mājas pagalmā.

Vai Antonija bauda laimīgas dienas ar Dūdaru, vai tomēr viņai vēl jādomā par Aleksi? Vai Kārlēns, Ieviņa un Rūdis vēl joprojām ilgos iztukšot «saldo alus krūzi»? Vai Pindacīšai vēl tikpat ļoti kārojas Joskes tirgoto lakatiņu?

Skats no Liepājas teātra izrādes "Advents Silmačos"
Skats no Liepājas teātra izrādes "Advents Silmačos" Foto: Publicitātes foto / Ziedonis Safronovs

Vaicāts par to, vai iestudējumā sprāgs arī krāsns, Alekša lomas atveidotājs Mārtiņš Kalita vien smaidot nosaka: «Nu, dinamīts mums ir...»

Lomās: Armands Kaušelis, Signe Ruicēna, Laura Jeruma, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers, Kaspars Gods, Ilze Būde, Inese Jurjāne, Agnese Jēkabsone, Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Rolands Beķeris, Everita Pjata un Anete Berķe.

Iestudējumu veidojuši: scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, kustību konsultante Inga Raudinga, muzikālās partitūras konsultants Ilmārs Šlāpins un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu