Als Grīns sadarbojas ar The Roots bundzinieku ?uestlove (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

70. gadu soulmūzikas megazvaigzne Als Grīns (Al Green) ieraksta jaunu studijas albumu kopā ar hiphopa kolektīva kolorīto bundzinieku un producentu ?uestlove.

Jaunais ieraksts, kas sekos mūzikas izdevniecības "Blue Note" 2003. gadā izdotajam albumam top jau veselus divus gadus. Producents ?uestlove jeb Ahmirs Tomsons (Ahmir "?uestlove" Thompson) sola to pabeigt šā gada septembbrī.

Šo divu vīru sadarbība sākusies nejauši - Tomsons reiz "Blue Note" izdevniecības A&R šefam Elijam Volfam ieminējies - "ja vēlies īstu Ala Grīna plati, tad vērsies pie manis". Tā, lūk, Tomsonam tagad jāatbild par saviem vārdiem.

Tomsons atzīst, ka viņam ir padomā īpašs jaunās plates skanējums, taču viņš saskaras ar zināmu pretestību: "Ja viss būtu atkarīgs tikai un vienīgi no manis, tad es šajā ierakstā realizētu tādas savas skaņu fantāzijas, ka mēs atkal atgrieztos 1974. gadā. Man liekas, ka viņiem (Grīnam un mūziķiem) vēl jāaprod ar jauno skanējumu."

Viena no problēmām, Tomsona prāt, ir tā, ka mūzikas veterāni, veroties uz saviem vienaudžiem un redzot, kā tie sadarbojas ar jaunās paaudzes zvaigznēm un gūst komerciālus panākumus, nespēj pretoties šādam kārdinājumam.

"Ja cenšaties sacensties ar T.I., Chamillionaire vai Jay-Z, tad, lai sasniegtu jaunās paaudzes klausītāju, ir jādara viss iespējamais, bet, ja jau iepriekš ir skaidrs, ka šis šāviens nebūs desmitniekā, tad labāk atgriezties pie tā, kas sanāk vislabāk," komentē Tomsons.

"Es nesaku, ka Als grasās radīt savu versiju par "Ridin''" (repera Chamillionaire hits), taču viņa priekšā kā paraugs ir 1999. gada Santanas duetu projekts, Tonija Beneta un Roda Stjuarta šodienas ieraksti," viņš turpina. "Viņi domā - okei, tas man nodrošinās kādas dažas Grammy nominācijas. Kāds piezvanīs Džonam [Ledžendam], Ališai [Kīzai] un Korinai [Beilijai Rejai] un kopā visi sāksim sevas dziesmas griezt kādos pieaugušo nopietnās mūzikas radio utt. Es cenšos viņus kaut kā no tā atturēt, zinu, ka tas nebūs viegli, taču esmu pārliecināts, ka rezultātā mums būs tiešām kvalitatīvs ieraksts."

Video: ieraksts studijā:

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu