Franču kamermūzika muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

VSIA Latvijas Koncerti, turpinot koncertciklu Māksla un mūzika, piedāvā koncertu Franču kamermūzika Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā 2007. gada 10. janvārī plkst. 19.

Debisī, Ravela, Satī, Forē un Vidora opusus atskaņos mecosoprāns Baiba Berķe, pianiste Herta Hansena, čellists Ēriks Kiršfelds un flautiste Ligita Spūle. Īpašais piedāvājums starpbrīdī - iepazīšanās ar vienu no senākajiem Eiropas muzejiem vēsturnieka Jura Alkšņa vadībā.

Koncerta programmā: Kloda Debisī divas prelūdijas Soļi sniegā un Pārtrauktā serenāde, kā arī Čella sonāte, Morisa Ravela etniski krāsotās Madagaskaras dziesmas, dadaistiskā īpatņa un antiromantiķa Erika Satī dziesmas, pazīstamā ērģeļmūzikas autora Šarla Marī Vidora Svīta flautai un klavierēm, op. 34, un pirmsimpresionista Gabriela Forē miniatūras Siciliāna un Elēģija.

Šogad Latvijas Koncerti iecerējuši tikt tuvāk koncertcikla Māksla un mūzika būtībai, tāpēc sadarbībā ar vēsturnieku un ekskursiju vadītāju Juri Alksni katrai koncertprogrammai tiks izveidota tematiski atbilstoša, kā arī vispārīgi informējoša starpbrīža ekskursija ar muzeja unikālo eksponātu aplūkošanu. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs izveidots 1773. gadā no ārsta Nikolausa fon Himzeļa privātkolekcijas un ir viens no vecākajiem muzejiem Eiropā. Ansamblis ir 13.–20. gadsimta arhitektūras piemineklis. Ekspozīcijā atspoguļota Rīgas vēsture no tās pirmsākumiem līdz 1940. gadam, Latvijas kuģniecības vēsture no 10. gadsimta līdz mūsdienām. Muzeja krājumā glabājas pusmiljons materiālu.

Baiba Berķe turpina mācības Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā pie profesores Anitas Garančas. Kopš 2005. gada Rīgas Doma kora skolas vokālā pedagoģe. Lomas Liepājas teātra muzikālajā izrādē Vīnes valsis, operstudijas Figaro un Latvijas Nacionālās operas izrādēs, Māra Kupča iniciētajos baroka mūzikas projektos. Dueta Woodpecker Project dalībniece kopā ar komponistu Andri Dzenīti. Herta Hansena ir aktīvi koncertējoša jaunās paaudzes pianiste koncertmeistare, dažādu kamermūzikas projektu dalībniece, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektore. Ēriks Kiršfelds ir orķestra Kremerata Baltica čellu grupas koncertmeistars. Ligita Spūle ir Latvijas Nacionālās operas orķestra flautiste.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu