Mārtina Krimpa luga "Noskūpsti mani vēlreiz" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dailes teātra Kamerzālē 4. martā notiks Mārtina Krimpa lugas "Noskūpsti mani vēlreiz" pirmizrāde.

Krimpa luga ir noslēpumaina, ar strauji mainīgu plūdumu un dziļu gultni. Autors atgādina, ka nav neapstrīdamas patiesības. Cilvēka darbība un pretdarbība var sapīties pretrunās, rīcības motīvi ir daudzšķautnaini, un tos nosaka gan ilgas, gan zaudējuma bailes. "Noskūpsti mani vēlreiz" ir luga par glābšanos. Tajā ir mīlestības un naida trijstūris. Brīvībā iegrožots, pretstatu nosacīts.

Izrādē lomās darbosies Esmeralda Ermale, Aija Dzērve un Ēriks Vilsons. Iestudējuma režisors ir Didzis Jonovs, scenogrāfiju un kostīmus veido Līga Pinne, bet mūzikas autori ir Ivars Auziņš un grupa "Air Space". No angļu valodas tulkojis Uģis Segliņš.

Mārtins Krimps ir viens no ievērojamākajiem britu dramaturgiem, dzimis 1956. gadā. Viņa izaugsmi noteicis Ričmondas teātris "Orange Tree Theatre". Dažas no Krimpa pazīstamākajām lugām ir "Luga ar atkārtojumiem", "Dziedināšana", "Atentāts pret viņu", "Noskūpsti mani vēlreiz".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu