Panahi atbrīvots pret galvojumu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Irāņu režisors Džafars Panahi otrdien pret galvojuma naudu atbrīvots no apcietinājuma, kurā viņš atradies kopš marta, paziņoja Teherānas prokuratūras pārstāvji.

(papildināts ar jaunāko informāciju)

"Džafars Panahi otrdien atbrīvots no Teherānas Evinas cietuma pēc divu miljonu riālu (aptuveni 112 00 latu) drošības naudas iemaksāšanas," vēsta Irānas vadošā neatkarīgā ziņu aģentūra FARS, atsaucoties uz prokuratūras paziņojumu.

Tikmēr režisora sieva Tahereha Saēdi apgalvo, ka viņas vīrs joprojām ir apcietinājumā.

Nē, viņš vēl nav atbrīvots, es zinu labāk, taču es esmu iemaksājusi galvojuma naudu,

Saēdi norādīja ziņu aģentūrai AFP.

Pirmdien Teherānas prokurors Abass Džafari Dolatabadi paziņoja, ka Panahi tiks atbrīvots pret drošības naudu. Lēmums tika pieņemts pēc prokurora tikšanās ar režisoru Evinas cietumā.

Pirms vairāk kā nedēļas Panahi uzsāka badastreiku, pieprasot pieeju savam advokātam, ģimenes locekļu apmeklējumu un beznosacījuma atbrīvošanu līdz tiesas sēdei.

Kā LETA ziņoja iepriekš, režisors tika apcietināts martā kopā sievu, meitu un citiem cilvēkiem, kas atradās viņa mājās. Panahi ir Irānas opozīcijas līdera Mirhoseina Musavi atbalstītājs. Aprīlī kultūras ministrs Mohammads Hoseini atzina, ka režisors aizturēts par kādu pretrežīma filmu par nemieriem, kas satricināja Irānu pēc pagājušā gada prezidenta vēlēšanām.

Viņa problēmas ar varasiestādēm sākās vēl agrāk - februārī Pahani netika izlaists no Irānas, kad viņam bija jādodas uz Berlīnes kinofestivālu, lai tur piedalītos diskusijā par irāņu kino. Oktobrī viņam netika ļauts izbraukt uz Franciju, lidostā konfiscējot pasi, savukārt vasarā viņš un viņa ģimenes locekļi tika arestēti Teherānas kapos, kur viņi pieminēja pēc vēlēšanām sadursmēs nogalinātos demonstrantus.

Režisors vislabāk pazīstams ar savām filmām "Circle" ("Aplis"), "Crimson Gold" un "Offside".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu