Trūkstošā finansējuma dēļ atliek Paula koncertizrādi (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trūkstošā finansējuma dēļ atlikta iepriekš maija vidū plānotā Teātra observatorijas iestudējuma - Raimonda Paula koncertizrādes "Tas ir laiks" - pirmizrāde, šodien preses konferencē žurnālistiem sacīja Teātra observatorijas mākslinieciskās koncepcijas veidotāja Gaļina Poļiščuka.

Pirms dažām dienām pieņemts lēmums, ka 12.maijā ieplānotā pirmizrāde tiks pārcelta uz nākamo mēnesi, noslēdzot Teātra observatorijas kārtējo sezonu.

Poļiščuka un Pauls žurnālistiem skaidroja, ka trūkstošā finansējuma dēļ nav izdevies izrādi sagatavot tādā mākslinieciskā līmenī, lai tā atbilstu pašu izvirzītajām prasībām. Šobrīd teātris nevarot atļauties pietiekami daudz maksāt par vokālā pasniedzēja, kā arī pavadošo mūziķu darbu, tāpēc Pauls kopā ar aktieriem pieņēmis lēmumu strādāt pie šī uzveduma līdz vasarai.

"Esmu sarūgtināts par pieņemto lēmumu, taču saprotu, ka tas ir pareizs: lai arī kādā situācijā mēs atrastos, ir svarīgi saglabāt augsto latiņu, kas vienmēr izcēlis Teātra observatoriju citu radošo apvienību vidū," sacīja izrādes solists, aktieris Rihards Lepers.

Arī Poļiščuka uzsvēra: ja veido izrādi, tad tā, lai, to skatoties, skatītāji raudātu. "Teātra situācija ir tāda, ka, lai kā mēs censtos, šo izrādi finanšu dēļ pabeigt laikā nav iespējams," viņa sacīja.

Pauls sacīja, ka pirmizrādes pārcelšana nav jāuztver kā traģēdija, jo tagad atvēlēts laiks, lai uzvedumu pietiekami labi sagatavotu.

Kā ziņots, jaunā iestudējuma laikā iecerēts, ka Teātra observatorija pārtaps 70.gadu piano bārā, kurā skanēs divu izcilu mūziķu - Raimonda Paula un Leonarda Koena dziesmas.

Koncertizrādē "Tas ir laiks" piedalīsies Teātra observatorijas aktieri Lepers, Karīna Tatarinova un Maija Doveika, aicinot skatītājus veikt aizraujošu ceļojumu uz pagājušā gadsimta 70.gadiem.

Ideja apvienot vienā koncertuzvedumā savas un kanādiešu kolēģa, pazīstamā dzejnieka, rakstnieka, dziedātāja un dziesmu autora Koena dziesmas radusies Paulam pēc tam, kad viņš dzirdēja dziedam Teātra observatorijas jauno aktieri Leperu.

Jaunais uzvedums būs dziesmas un stāsti par dziesmām Teātra observatorijas aktieru izpildījumā. Koncertizrādes režisore ir Poļiščuka.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu