Vai slēgs Poļiščukas Teātra Observatoriju? (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā pazīstamās režisores Gaļinas Poļiščukas lolojums Teātra Observatorija, iespējams, beigs pastāvēt. Šādu lēmumu apsver pati teātra izveidotāja.

Teātra observatorija, kuru paši aktieri dēvē par mākslinieku sadarbību, kas īsteno savas idejas zināmā formā, ko pieņemts saukt par teātri, darbojas jau kopš 2006. gada. Lai gan zāles ietilpība skatītāju krēslu rindās nav salīdzināma ar lielākajiem Latvijas teātriem (50 sēdvietas), Teātra Observatorija ātri vien ieguva sev uzticamu skatītāju loku.

Šobrīd finansējuma trūkuma dēļ režisore Gaļina Poļiščuka Teātra Observatorijā apsver iespēju, ka šī būs teātra pēdējā sezona, jo Kultūras ministrija izlēmusi nepiešķirt finansējumu.

Lai gan teātra vadība uzskata, ka valstij būtu jāturpina sniegt atbalstu, ministrija lēmusi vispirms atbalstīt valsts teātrus.

Kā teātra dibinātāja Gaļina Poļiščuka pastāstīja intervijā laikrakstam “Diena”,  teātrim, lai tas spētu pastāvēt, nepieciešami vismaz 80 000 latu gadā. Tāpat laikrakstā minēta informācija, ka kopš 2006.gada valsts Teātra Observatorijā ieguldījusi apmēram pusmiljonu latu, lai arī KM nav pienākuma finansēt nevalstiskas organizācijas darbību.

Jau ziņots, ka video vietnē "Youtube" publicēts video, kurā Teātra Observatorijas aktieri un komponists Raimonds Pauls aicina atbalstīt bez valsts finansējuma atstāto teātri. "Nav viegli labi spēlēt, taču simtreiz grūtāk ir lūgt. Tādēļ mēs lūdzam Jūsu atbalstu tikai tad, ja patiešām novērtējat to, ko mēs darām. Un tikai tad, ja patiešām varat to atļauties," teikts izplatītajā video.

Patiesā cieņā - Gaļina Poļiščuka, Rēzija Kalniņa, Andris Bulis, Karīna Tatarinova, Rihards Lepers, Maija Doveika, Maksims Šahovičs, Vita Balčunaite, Olga Ostrovska.

Plašāka informācija www.observatorija.lv

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu