"Blūzs. Vita. Nova." tuvojas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

20. un 21. martā notiks izrādes "Blūzs. Vita. Nova." pirmizrādes Gaļinas Poliščukas Teātra observatorijā.

BLŪZS.VITA.NOVA ir traģikomisks stāsts par sievietes pasaules kārtības, harmonijas un mīlestības meklējumiem, sadzīves rituālajā norisē nonākot robežsituācijās. Par mīlestību, pēc kuras tiecamies. Par elli, ko radām paši. Par laimes interpretācijām un patiesības atklāsmēm sarežģītos dzīves apstākļos.

"Eksistenciāli jautājumi par jaunas dzīves sākšanu un melanholisku attieksmi pret pagājušajiem satricinājumiem... saruna blūza mērcē ar dzīves pipariem un sāli..." tā izrādi raksturo režisors Guntis Lēmanis.

Titullomā - jaunā, talantīgā Teātra observatorijas aktrise Vita Baļčunaite (Stella izrādē "Ilgu tramvajs", Ketrina izrādē "Ardievas ieročiem", Stjuarte izrādē "Lidojums", Aktrise izrādē "Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās").

Pseidodokumentālās epizodēs izrādē piedalās teātra observatorijas aktieri Maija Doveika, Karīna Tatarinova, Olga Ostrovska, Maksims Šahovičs, Rihards Lepers un Andris Bulis.

"Vislabākā iespēja izzināt cilvēku ir konfrontējot to ar dažādiem dzīves notikumiem, vidēm un attieksmēm. Iespējams - tā patiesība, ko meklējam, ir kaut kur starp notikumiem. Teātris ir ideāla vieta šādiem pētījumiem, kur skatītājam ir iespēja bez riska nonākt varoņu problēmu lokā un definēt savus radušos secinājumus," komentē izrādes līdzautore Ingrīda Elerte.

Izrādē tiks izdziedāti latviešu komponistu blūzi un citas dziesmas kā komentāri. Pianista lomā komponists Māris Lasmanis, vokālā pedagoģe Ingūna Kalniņa, gaisma Vilnis Valle, skaņa Artjoms Rožnovskis, telpas iekārtojums – Anna Barons.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu