Svētdien tiks pasniegti "Oskari" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šo svētdien, 7.martā, tiks pasniegtas 82. ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvas.

Šogad par galveno balvu kategorijā "Gada labākā filma" cīnīsies desmit filmas. Ir divas līderes - kanādiešu režisora Džeimsa Kamerona (James Cameron) 3D zinātniskās fantastikas grāvējs "Avatars" ("Avatar") un Kamerona bijušās sievas Ketrīnas Bigelovas režisētā kara drāma "Sapieris" ("The Hurt Locker"), kurām katrai ir pa deviņām nominācijām, ieskaitot labākās filmas un vairākas "lielās" jeb galvenās nominācijas.

Šogad pēc ilgiem gadiem kategorijā "Gada labākā filma" nominētas veselas desmit filmas kādreizējo piecu vietā. Šāda prakse pastāvēja trīsdesmitajos un četrdesmitajos gados. Pēdējo reizi desmit kinolentes tika nominētas 1943.gadā, kad labākās filmas titulu ieguva Maikla Kērtisa drāma "Casablanca" ("Kasablanka").

Balvu pasniegšanas ceremoniju vadīs komiķis Stīvs Mārtins un aktieris Aleks Boldvins.

Interesanti, ka balvu pasniegšanas ceremonijas producenti jau laikus aicināja kinozvaigznes neizplūst garās runās, saņemot savu godalgu, bet mēģināt padarīt tās atmiņā paliekošas.

"Pateicības runas, kurās tiek uzskaitīts bezgalīgi garš saraksts ar vārdiem, kas skatītājiem neko neizsaka, nav tikai garlaicīgas - tā ir visnīstākā lieta visā pasākumā,"

komentē pasākuma producents Bils Mekaniks. "Mēs gribētu jūs lūgt padomāt par to nopietnāk nekā agrāk. Varu jums teikt no pieredzes, ka pēc pieminēšanas šādā sarakstā nejutos sevišķi pagodināts. Es daudz labprātāk gribētu dzirdēt, cik ļoti daudz balva nozīmē tās saņēmējām, nevis savu vārdu daudzu citu starpā," viņš piebilda.

Ja pateicības runa uz skatuves pārsniegs atļautās 45 sekundes, balvas saņēmēja mikrofons var tikt vienkārši izslēgts vai arī viņa vārdi tiks noslāpēti ar orķestra mūziku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu