"Eolika" dosies 30 gadu jubilejas koncerturnejā (27)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Populārā estrādes grupa "Eolika" šogad plāno doties savā 30 gadu jubilejas koncertturnejā, informēja grupas producents Juris Millers.

80.gadu populārās grupas koncertturneja plānota no marta līdz maijam, un patlaban pie grupas producenta interesenti var pieteikt grupas jubilejas turnejas koncerta norises laiku un vietu.

"Eoliku", kas sākotnēji dēvēta par "Varavīksni", 1966.gadā izveidoja Dārziņa mūzikas vidusskolas klasesbiedri Boriss Rezņiks, Zigismunds Lorencs, Jurijs Kuzminovs, Eduards Novikovs un Juris Griņevs. Viņi spēlēja ballītēs, dziedot angliski, drīz sāka komponēt paši, un 1968.gadā iznāca pirmais "Eolikas" singls.

1980.gadā grupa tika izveidota ar jaunu sastāvu un tapa latviešu "ABBA", apvienojoties Olgai Rajeckai, Ilonai Stepanovai, Dainim Dobelniekam un Viktoram Zemgalim. Grupa sniegusi daudz koncertu Latvijā un ārpus tās.

Daudzu gadu garumā par grupas populārākajām dziesmām kļuvušas dziesmas "Zemeņu lauks", "Pasaule, pasaulīt", "Lielā zive", "Tava atnākšana", "Es neesmu Džeina Fonda" un citas.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu