Izstāde "Trīs paralēles" vēl līdz 16. janvārim

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līdz 16. janvārim Latgales Kultūrvēstures muzeja Izstāžu namā Rēzeknē skatāma izstāde „Trīs paralēles”.

Tieši pirms Ziemassvētkiem – 23. decembra pēcpusdienā – Latgales Kultūrvēstures muzejā tika atklāta svinīgi balta, trausli viegla un pārsteidzoši taustāma autortekstila izstāde. Trīs autori – Rolands Krutovs, Servals un Inese Elizabete – ieveda savā mākslas pasaulē tik vienkārši un pašsaprotami, ka ikviens kļuva nesteidzīgs un it kā turpināja iesāktās gaismas, ēnu un vārdu spēles.  

Izstādē lieliski atklājas telkstilmākslas dažādās izpausmes. Trīs dažādi pieskārieni svētkiem, ikdienai un dzīvei kopumā. Trīs paralēles debesīs redzamajai atblāzmai. Trīs varbūtības par to, kā mēs redzam, domājam un sajūtam. Trīs vēstījumi, kas papildina viens otru. 

Rolands Krutovs piedāvā klasiskos gobelēnus un apbur ar to pamatīgumu un netveramību vienlaicīgi. Garīgā un materiālā pasaule, kas satiekas Rolanda darbos, izjauc robežas starp laiku, telpu, tagadni, pagātni un nākotni.  

Ineses Elizabetes Brimerbergas (Skrebinskas) vēstījums ir „mīksts un plaukstošs, stāstošs un izsapņojams, uzliekot galvu nogurumā vai gara acīm aplūkojot” – tie ir dekoratīvi spilveni izšuvuma un aplikācijas tehnikā. Ja aizver acis un domās ļaujies tajos ieslīgt, tad atklājas smalka sapņu karaļvalsts, atmiņas par dzirdētām melodijām un cerības par viegliem taureņiem pavasarī.  

Servals (Daina Sproģe) pārsteidz ar dažādu šķiedru – papīra, auduma un dabas materiālu interesanto izmantojumu, piešķirot izstādei svaiga rīta dvesmu, ūdens smaržu un dabas smieklu rotaļīgumu. Tie ir telpiski objekti, kuros fantāzija gandrīz apmaldās. 

Šajā izstadē sajūtama pasaules elpa, iespējams tāpēc, ka autori ir radoši aktīvi un kopumā ar saviem darbiem un līdzdalību mākslas plenēros paspējuši apceļot ļoti daudzas un dažādas valstis, apstājoties ne vien Eirāzijas, bet arī Amerikas un Austrālijas kontinentos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu