Renārs Kaupers atklāti par vecāku šķiršanos: Tētim bija cita mīlestība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Grupas “Prāta vētra” līderis Renārs Kaupers (43), uzsākot albuma "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" tūri pa Latviju, sarunā ar žurnālu “Ieva” apsprieda ne tikai savu tagadni, bet arī pagātni, ceļot gaismā vienas no savas bērnības sāpīgākajām atmiņām – vecāku šķiršanos.

“Man bija seši septiņi gadi, kad mamma man pateica, ka viņa un tētis šķiras. Atceros, es stāvēju kartupeļu laukā un raudāju. Jā, tas ir sāpīgs brīdis, bet... Dzīve turpinās, un kaut kā jau tā brūce sadzīst. Rēta paliek. Bet tad, kad tu jau esi liels, tev ar pieauguša cilvēka sapratni jāpalīdz tā dziedēt. [..] Dzīve ir dzīve, gadās visādi. Tad jāizvēlas - vai nu ar milzu rūgtumu dzīvot turpmāko dzīvi, vai pieņemt, piedot un iet tālāk. Godīgi sakot, mēs gan emocionālā līmenī neesam notikušo izrunājuši. Tētim bija cita mīlestība, un mammai tāpēc bija ļoti sāpīgi, jo nebija jau īpašas izvēles. Tomēr negribas ne sodīt, ne tiesāt. Mums visiem ir ļoti labas attiecības, un tas ir svarīgi,” izdevumam atklāja mūziķis.

Kā jau ziņots, sestdien Jelgavā, Lielupes pļavā, notikušo grupas "Prāta vētra" tūres atklāšanas koncertu apmeklēja 28 000 skatītāju.

Pirmajā "Skārda bungu tūres" koncertā uz skatuves Jelgavā kāpa arī koncerttūres oficiālie viesi "Sudden Lights", "Prāta vētras" gospeļu koris, mūziķis "EdaVārdi", kā arī viesmūziķi no Zviedrijas Povels Olsons un Magnus Nīlsons.

Kā zināms, “prātnieki” 28. jūlijā uzstāsies Valmierā, Dīvaliņa pļavās, bet 3. augustā Ventspils Reņķa dārzā. 11. augustā grupa sniegs koncertu Daugavpilī, bet turnejas noslēgums notiks 17. augustā Mežaparka Lielajā estrādē.

"Prāta vētras" jaunākais albums "Par to zēnu, kas sit skārda bungas" tirdzniecībā nonāca 25. aprīlī. Ieraksta dziesmu vārdu un mūzikas autori ir grupas dalībnieki, Ingars Viļums un albuma producenti - zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Albums ierakstīšana notika Rīgā, Ikšķilē un Stokholmā, un tas pieejams latviešu, krievu un angļu valodā.

Pēcāk grupa uzstāsies arī ārvalstīs – 20. oktobrī Viļņā, 29. novembrī Sanktpēterburgā, 13. decembrī Maskavā, un 29. decembrī Adelaidā, Austrālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu